Rugăciunea făcătoare de minuni pe care să o rostești astăzi, de Sf. Eftimie cel Mare. Este izbăvitoare de boli grele

Cătălina Burghelea 20.01.2022, 08:41
Rugăciunea făcătoare de minuni pe care să o rostești astăzi, de Sf. Eftimie cel Mare. Este izbăvitoare de boli grele

Ziua de 20 ianuarie este închinată Sfântului Eftimie cel Mare, făcător de minuni. Sărbătoarea are o puternică însemnătate creștinească, fiind trecută cu cruce neagră în calendarul ortodox. În această zi de mare sărbătoare, de Sfântul Eftimie cel Mare, credincioşii pot rosti una dintre cele mai puternice rugăciuni făcătoare de minuni, care ar vindeca boli grave, ca urmare a păcatelor grele.

Sărbătoare marcată cu cruce neagră în calendar

Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare a trăit în secolul al IV-lea, pe vremea împăratului Grațian. A văzut lumina zilei în Melitina, din pântece sterp și neroditor. Numele său înseamnă în limba greacă „voie bună”, semnificație care i-a descris foarte bine viața duhovnicească. Află ce rugăciune specială trebuie să rostești astăzi, 20 ianuarie 2022, pentru sănătate și izbăvire de boli.

De sărbătoarea cu cruce neagră a Sfântului Eftimie cel Mare, creştinii ortodocşi trebuie să rostească una dintre cele mai puternice rugăciuni, făcătoare de minuni, despre care se spune că vindecă neputinţele sufleteţi şi trupeşti.

Foto Doxologia
Foto Doxologia

Rugăciune specială către Cuviosul Eftimie cel Mare, făcător de minuni

Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare s-a mutat la cele veşnice la vârsta de 97 de ani, ştiind dinainte ziua adormirii sale. Datorită vieții sale fără de păcat, părintele a fost răsplătit de Dumnezeu cu multe haruri. Rostește această rugăciune, pentru a primi ajutor de la sfântul prăznuit astăzi, 20 ianuarie.

„O, Sfinte Preacuvioase Părinte Eftimie, mare nevoitorule și cald folositorule, apucă înainte cu sfintele tale rugăciuni cele către milostivul Dumnezeu, roagă-te, îmblânzește-L, fă-L milostiv nouă celor ce cădem cu umilință la tine, cela ce din pruncie te-ai dat pe tine Domnului, rănindu-te de focul dragostei Lui, ai părăsit toate deșertăciunile lumești ca pe niste gunoaie, Lui ai urmat cu toată dragostea, iubindu-L mai mult decât pe toate bunătățile cele trecătoare ale lumii acesteie.

Pentru că luminându-ți ochii sufletului tău, cu toată inima ai slujit ca un înger în trup, Lui, care te-a și preamărit după multele tale trude și osteneli cu darul minunilor Sale în viață și după moarte, căci așa preamărește Dumnezeu pe cei ce-L măresc cu laudă și fapte bune.

Așadar, Sfinte Preacuvioase Părinte Eftimie, ca cel ce în cer fiind neîncetat te rogi cu Preacurata Maică a lui Dumnezeu și cu toți sfinții pentru întărirea sfintelor lui Dumnezeu Biserici, a bunilor conducători și a supușilor lor, ca să asculte de legile ţării, pentru întărirea fraților și a tot clerul ortodox și cinul călugăresc și pentru mântuirea tuturor dreptcredincioșilor creștini din toată lumea, roagă-te și pentru noi ca să fim apărați de vrăjmașii văzuți și nevăzuți, fii solitor și rugător pentru noi către Domnul Dumnezeu.

Izbăvește-ne de toată ispita neașteptată și de muncile cele veșnice, ca să aflăm mila în ziua Înfricoșatei Judecați și să ne învrednicim acelor nespuse bunătăți, privind și preamărind Lumina cea preadulce și desfătată a feței Preamilostivului Dumnezeu, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh în veci. Amin. Și se face otpustul.”

Părintele a trăit ascuns de ochii lumii

Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare a dus o viață plăcută Domnului Iisus Hristos, în post, rugăciune și nevoințe aspre. A omorât cele mai grele patimi cu milostenia, faptele bune, modestia etc., iar acum stă în ceata sfinților care se roagă neîncetat pentru omenire. Slavă Ție, Cuvioase Eftimie cel Mare!

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...