Rugăciune de sfinții Mihail și Gavril – 3 idei de rugi ortodoxe dedicate acestor sfinți

Daria Petrescu / 08.11.2020, 09:14
Rugăciune de sfinții Mihail și Gavril – 3 idei de rugi ortodoxe dedicate acestor sfinți

Rugăciune de sfinții Mihail și Gavril. An de an, Sfinții Mihail și Gavril se sărbătoresc pe 8 noiembrie. Creștinii care le poartă numele acestor sfinți își sărbătoresc onomastica, aceasta fiind una dintre cele mai importante sărbători. Este bina ca, încă din ajunul sărbătorii, să te rogi la cei doi sfinți, căpeteniile cetelor de îngeri, ca să te ajute. Pentru asta, există rugi dedicate acestor sfinți și recomandate de doxologia.ro. Iată 3 idei de rugi ortodoxe dedicate acestor sfinți.

Rugăciune de sfinții Mihail și Gavril

Este foarte important ca aceste rugăciuni să fie rostite exact așa cum se regăsesc și asta pentru că sunt extrem de puternice și dinefăcătoare. Acestea se rostesc în ziua de 8 noiembrie, de Sfântul Mihail și Gavriil. Însă nu este o regulă. Se spune că este indicat să rostiți aceste rugi în fiecare zi a săptămânii, pentru a scăpa de probleme și a vă regăsi liniștea sufletească.

1.”Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, mai marilor voievozi ai oștilor cerești, ne rugăm vouă ca prin rugăciunile pe care vi le aducem să fim protejați de acoperământul aripilor voastre cele netrupești. Ne rugăm să ne apărați de ura și de dușmănia semenilor noștri, să ne izbăviți din nevoi și să ne dați putere să nu cădem în patimile lumești aducătoare de necaz și de boală.

Ne rugăm să țineți în frâu orice molimă, să vegheați ca sănătatea noastră să nu fie împuținată din cauza răzbunării rudelor și mai marilor judecători și conducători. Venim la voi și ne rugăm cu toată credința să ne apărați pâinea noastră cea de toate zilele. Ne rugăm să ne apărați casa de orice primejdie și să avem putere să păstrăm sfântul post care se apropie. Amin!”

Cele mai puternice rugăciuni de Sfinții Mihail și Gavril

2.„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ți Arhanghelul Tău, Mihail, spre ajutorul robului Tău (se rostește numele). Să-l scoată din mâna vrăjmașilor văzuți și nevăzuți.

O, mare Arhanghel Mihail revarsă mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rostește numele). Arhanghele Mihail, tu ești căpetenia cetelor îngerești. Ești voievod al puterilor cerești, al heruvimilor, al serafimilor și al tuturor îngerilor.

Puterea rugăciunilor rostite de Sfinții Mihail și Gavril
Puterea rugăciunilor rostite de Sfinții Mihail și Gavril

Fii mie păzitor, ajutător la nevoie, în singurătate, la drum și pretutindeni. Izbăvește-mă, mare Arhanghel, de toate înșelăciunile viclene ale diavolului. Și auzi-mă pe mine, păcătosul (se rostește numele celui care se roagă). Mă rog ție și chem numele tău cel sfânt. Grăbește-te spre ajutorul meu și auzi rugăciunea mea! Sfinților Arhangheli, rugați-va pentru noi!

3.„Pe toți cei ce-mi stau împotriva biruieste-i cu puterea cinstitei și de viață facatoarei Cruci, cu rugăciunile Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, cu ale sfinților îngeri și cu ale Sfinților Apostoli. Apară-mă de cutremure, de potop, de războaie, de orice rău și izbăvește-mă de cel viclean, acum și pururea și în vecii vecilor.

Sfânt Arhanghel Gabriel, Înger al Încărnării, deschide-ne urechile spre avertismentele blânde și chemările calde ale Domnului! Te conjuram să fii mereu înaintea noastră, că să înțelegem mai bine Cuvântul lui Dumnezeu, că să Îl servim mai bine și să ne supunem mai bine Voinței Lui și că să îndeplinim mai bine ceea ce El așteaptă de la noi. Ajută-ne să rămânem trezi pentru că atunci când Domnul va veni să nu ne găsească adormiți! Amin!”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI