Românul care a proiectat mașina viitorului. Elon Musk e fascinat de proiectul lui

Cristian Cojocaru 04.09.2021, 13:56
Românul care a proiectat mașina viitorului. Elon Musk e fascinat de proiectul lui

Un român a reușit să-l impresioneze pe Elon Musk cu proiectul său. Acesta a proiectat ”Hyperloop”, ceea ce poate reprezenta mașina viitorului.

Un român a proiectat mașina viitorului

Tânărul în vârstă de 26 de ani este doctorand al Politehnicii din Lausanne, Elveția. Acesta deține propria companie, iar noul proiect vine ca o soluție pentru sistemul de transport. Acesta l-a întâlnit pe Elon Musk, fiind și cel care l-a premiat pe Denis Tudor.

„M-am văzut cu Elon de vreo trei ori. Ultima oară când am discutat cu el a fost în iulie 2018, la sediul SpaceX, în Los Angeles. Am avut o întâlnire cu el de o oră şi jumătate, în care am discutat despre cum ar trebui «Hyperloop» construit. Am o impresie bună şi este un tip foarte de treabă şi liniştit. Nu ştiu cum se comportă cu angajaţii lui, dar cu noi, colaboratorii, a avut o atitudine foarte bună“, susţine Denis.

Hyperloop reprezintă o capsulă care circulă într-un tub special cu viteze amețitoare de până la 1.200 km/h. Capsulele Swisspod, ar putea face un transport din Geneva la Zurich, în doar 17 minute, având în vedere că între ele este o distanță de 270 km. Mașinăria nu este destinată doar pentru transportul de persoane ci și pentru cel al mărfurilor.

În afara faptului că acest nou mijloc de transport ar fi unul ecologic, reducând poluarea datorită consumului redus de energie, totodată, implementarea acestui proiect ar duce la costuri similare cu cele construirii unui metrou. Astfel, construcția unui kilometru de Hyperloop ar costa aprximativ 26 de  milioane de franci elvețieni, în timp ce 20 de kilometri de metrou la Cluj costă 1,2 miliarde de euro.

proiectat mașina viitorului
Denis este romanul care a reusit sa-l impresioneze pe Elon Musk

Hyperloop a reușit să câștige atenția americanilor

Elon Musk nu a fost singurul impresionat de proiectul românului. Astfel, în data de 2 septembrie, Denis a bătut palme cu TTCI care reprezintă o filială a Asociației Căilor Ferate Americane. Parteneriatul are drept scop dezvoltarea și construcția celei mai noi instalații de testare a Hyperloop din Pueblo, Colorado. Acest lucru denotă faptul că acest proiect este unul important și poate fi una dintre mașinile viitorului.

„Iniţiativa urmează lansării de către Swisspod a primei piste de testare operaţionale din Europa în iulie 2021. A doua unitate a companiei va fi construită la PuebloPlex, un campus expansiv şi în creştere, cu o viziune care să permită sustenabilitatea, inovarea şi dezvoltarea economică pe termen lung”, a spus Denis.

În cadrul unei conferințe de presă din SUA, românul a afirmat că ”Am selectat TTCI pentru experienţa sa remarcabilă, pentru leadership-ul şi succesul arătat în testarea, dezvoltarea şi implementarea tehnologiilor de transport emergente. Acest nou parteneriat va fi vital pentru poziţionarea noastră pe piaţă, nu numai ca pionieri ai unui sistem de propulsie extrem de eficient, ci şi ca una dintre cele mai accesibile propuneri de infrastructură Hyperloop din lume”.

Urmăriți Impact.ro și pe