Românii vor trebui să fie și mai atenți când își parchează mașina. Amenda va fi 350 de lei, nimeni nu ținea cont de acest detaliu

Ana Anitoiu 15.02.2021, 17:57
Românii vor trebui să fie și mai atenți când își parchează mașina. Amenda va fi 350 de lei, nimeni nu ținea cont de acest detaliu

Românii vor trebui să fie și mai atenți când își parchează mașina. Altfel, s-ar putea trezi cu o amendă în valoare de 350 de lei. Iată ce greșeală i-ar putea face buni de plată și le-ar putea strica ziua, într-un oraș din țară.

Pentru ce se va da amendă de 350 de lei

Mai exact, Consiliul Local al Sectorului 6 din Capitală ar putea adopta, joi, un proiect de hotărâre ce va introduce această amendă de 350 de lei. Astfel, ar putea deveni buni de plată șoferii care își vor parca autoturismele într-un loc ce va îngreuna activitatea operatorilor de salubrizare. Totuși, dacă inițiativa va fi aplicată, vor avea de plătit doar cei aflați la cea de-a doua ridicare sau la mai multe.

Conform proiectului de hotărâre, pentru prima ridicare, proprietarul, deținătorul legal sau utilizatorul autovehiculului nu va fi obligat să plătească nici un tarif pentru operaţiunile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a automobilului în cauză. Noutățile ar putea deveni valabile exclusiv în Sectorul 6 al municipiului București.

Romanii vor trebui sa fie si mai atenti cand isi parcheaza masina. Amenda va fi 350 de lei, nimeni nu tinea cont de acest detaliu
Bancnote de 50 de lei numarate de o persoana

Ce tarife se vor percepe pentru ridicări și transport

Dacă va fi adoptat proiectul, tarifele pentru ridicarea și transportul autovehiculelor ce împiedică desfășurarea activității operatorilor de salubrizare vor fi diferite, în funcție de cât cântăresc acestea. Vehiculele vor fi eliberate proprietarului, deţinătorului legal sau utilizatorului abia după achitare, în baza certificatului de înmatriculare.

Iată sumele propuse pentru ridicare: 200 de lei în cazul unui vehicul mai mic de 5 tone; 250 de lei în cazul unui vehicul mai mare de 5 tone. Pentru transport, prețurile ar putea fi de: 150 de lei (vehicul mai mic de 5 tone) și 200 de lei (vehicul mai mare de 5 tone). Încasările vor intra în atribuţia Direcţiei Generale de Taxe şi Impozite Locale Sector 6, dacă se va aplica proiectul.

Ce spun inițiatorii propunerii de amendă

Acest proiect menține unele prevederi din hotărârea Consiliului Local nr. 197/2017 conform cărora Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 poate dispune ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor în spaţiul deţinut de către Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, în cazul în care, după ce a fost somat, un șofer nu s-a conformat cererii de mutare a vehiculului sau de eliberare a domeniului public sau privat al Sectorului 6. Noutatea se referă la posibilitatea ridicării și relocării vehiculelor în cel mai apropiat loc disponibil, ca să se poată desfășura activitatea de salubrizare.

“Ţinând cont de faptul că operaţiunile de salubrizare necesită eliberarea într-un ritm mai accelerat a domeniului public al Sectorului 6, considerăm necesară introducerea posibilităţii relocării vehiculelor, astfel încât aceste operaţiuni de salubrizare să se desfăşoare în condiţii optime. De asemenea, am propus tarifele ce vor fi achitate pentru operaţiunile de ridicare şi transport în cazul ridicărilor ulterioare”, arată raportul de specialitate al proiectului de hotărâre ce prevede și amenzile.

Amendă de peste 700 de lei pentru șoferii din România

De asemenea, potrivit unui noi proiect de lege ce a fost înregistrat la Senat, șoferii nu vor avea voie să staționeze în dreptul unităților de învățământ între orele 07:00 și 20:00. Altfel, aceștia vor risca să primească amenzi de până la 725 de lei.

Dacă proiectul de lege va ajunge să fie aplicat, vor fi amenajate spații speciale pentru îmbarcarea sau debarcarea preşcolarilor şi şcolarilor, pe toate laturile de acces ale unităților de învățământ. În acest fel părinții își vor putea duce și își vor putea lua copiii de la școală, dar cu respectarea unor reguli. Mai multe detalii, AICI!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI