Românii vor fi obligați să șteargă această aplicație din telefon. Milioane de oameni o folosesc zilnic și vor fi afectați

Ioana Bucur 21.01.2023, 16:32
Românii vor fi obligați să șteargă această aplicație din telefon. Milioane de oameni o folosesc zilnic și vor fi afectați

Peste doar câteva luni, românii ar putea ajunge în situația de a fi obligați să șteargă de pe telefon una dintre cele mai populare aplicații. Anunțul făcut recent de un oficial al Uniunii Europene va afecta milioane de persoane.

Românii ar putea să fie nevoiți să șteargă una dintre aplicațiile preferate din telefon

În ultimii ani, platformele de social media au devenit nelipsite din viața de zi cu zi a oamenilor din toate colțurile lumii. Fie că postează fotografii sau urmăresc activitatea vedetelor și influencerilor, utilizatorii petrec din ce în ce mai mult timp în mediul online.

Un anunț făcut recent de un oficial al Uniunii Europene ar putea afecta un număr uriaș de români.

Se pare că Tik Tok – platforma din China ce are peste șase milioane de utilizatori în întreaga lume – ar putea fi interzisă în Europa de la 1 septembrie 2023.

Comisarul Therry Breton a precizat că s-ar putea ajunge la impunerea interdicției în condițiile în care dezvoltatorii aplicației nu vor accelera eforturile pentru a respecta legislația hotărâtă în UE cu privire la serviciile digitale.

În următoarele luni, Tik Tok va trebui să demonstreze că respectă regulile impuse de Uniunea Europeană.

Românii vor fi obligați să șteargă această aplicație din telefon. Milioane de oameni o folosesc zilnic și vor fi afectați
TikTok

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii”

Îngrijorările oficialului sunt legate de faptul că aplicația este folosită de tineri și chiar și copii, iar unele dintre clipurile publicate pe platformă nu sunt recomandate celor cu vârste fragede.

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei (…)

Cu cât audienţa are o vârstă mai mică, cu atât este mai mare responsabilitatea. Nu este acceptabil ca în spatele unor dispozitive aparent inofensive şi amuzante, utilizatorii să aibă nevoie doar de câteva secunde pentru a accesa conţinut nociv, care uneori ameninţă viaţa”, a declarat comisarul Thierry Breton.

În decembrie 2022, utilizarea Tik Tok a fost interzisă pe dispozitiviele guvernamentale, în SUA, potrivit prevederilor din legea de finanţare a guvernului adoptată de Congres.

„Suntem dezamăgiţi de faptul că Congresul a luat măsuri pentru a interzice TikTok pe dispozitivele guvernamentale – un gest politic care nu va face nimic pentru a promova interesele de securitate naţională – în loc să încurajeze Administraţia să încheie revizuirea Tik Tok în privinţa securităţii naţionale”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...