Românii vaccinaţi vor primi bani de la stat. Despre ce sumă este vorba

Badea Violeta, Dragos Ștefănescu 23.08.2021, 19:59
Românii vaccinaţi vor primi bani de la stat. Despre ce sumă este vorba

Veste bună pentru românii vaccinați! Ministerul Economiei organizează o loterie specială, iar prima extragere va avea loc în luna octombrie. Iată ce sumă pot câștiga cei care s-au imunizat deja!

Românii vaccinați vor putea participa la o loterie specială

După ce Ministerul Sănătății a anunțat că pune la bătaie 350.000 de tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru cei care se vor vaccina cu schema completă, românii care s-au imunizat deja au primit și ei o veste bună. Aceștia vor putea participa la o loterie specială cu un fond de premiere în valoare de 15 milioane de lei.

„După articolul 21¹ se introduc două noi articole, art. 21² și 21³, cu următorul cuprins:
Art.21²

(1), Persoanele care se vaccinează cu schema completă de vaccinare, după data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă, care au caracteristicile fizice și valorile prevăzute de Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Cheltuielile aderente drepturilor prevăzute la alin. 1 se suportă din bugetul Ministerului Sănătății de la titlul 20.”

Toate persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 vor putea participa la această loterie, iar criteriile de eligibilitate pentru participarea la tragere se vor stabili prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrul economiei.

Romanii vaccinati vor putea participa la o loterie speciala
Romanii vaccinati vor putea participa la o loterie speciala

Câți bani vor primi de la stat

Statul va oferi 50 de milioane de lei. Astfel, 35 de milioane vor fi pentru acordarea a 350.000 tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care vor merge să se vaccineze, iar 15 milioane se vor duce către fondul de organizare a loteriei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă.

„În ceea ce privește impactul bugetar, considerăm că măsurile reglementate prin prezentul act normativ implica cheltuieli în valoare de 35.000.000 de lei aferente tichetele de masă, estimate pentru 350.000 persoane vaccinare x 100 de lei valoare tichetelor/persoana vaccinată.

Aceste costuri vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății, că urmare a rectificării bugetare. În ceea ce privește loteria de vaccinare, impactul bugetar este de 15.000.000 de lei, reprezentând fondul total de premiere aferent anului 2021, suportat de la bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, că urmare a rectificării bugetare.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...