Românii se vor putea testa gratuit împotriva covid. Câţi bani dă statul pentru fiecare persoană

Nicu Stan 28.12.2021, 14:35
Românii se vor putea testa gratuit împotriva covid. Câţi bani dă statul pentru fiecare persoană

Românii se vor putea testa gratuit împotriva coronavirusului. Câţi bani va plăti statul român pentru testarea fiecărei persoane. Un proiect de ordonanță ce a fost inițiat de Ministerul Sănătății acordă medicilor de familie câte 50 de lei pentru fiecare persoană pe care o vor testa împotriva coronavirusului. Suma de bani alocată reprezintă suma prețului testului anti-covid, a echipamentelor folosite, precum și manopera.

Proiect de ordonanță al ministerului Sănătății. Românii se vor putea testa gratuit. Care sunt condițiile

Românii se vor putea testa gratuit împotriva virusului ucigaș. Asta prevede un proiect de ordonanță inițiat chiar de ministerul Sănătății. Testarea ar urma să se facă la medicul de familie, astfel că aceștia vor primi de la stat câte 50 de lei pentru fiecare persoană testată. Cei 50 de lei reprezintă prețul testului, a materialelor folosite, precum și al manoperei.

Românii eligibili pentru testarea gratuită sunt atât cei înscriși pe listele respectivului medic de familie, precum și cei care nu au medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie.

Medicii de familie vor face testarile gratuite
Medicii de familie vor face testarile gratuite

Unde se va face testarea gratuită anti-covid

Astfel, testarea se va putea face fie la cabinet, fie la domiciliu, iar românii interesați nu se vor putea testa la intervale mai mici de 48 de ore. De asemenea, pentru testarea anti-covid 19 nu va fi nevoie de prezentarea cardului de sănătate.

Pe de altă parte, ultimul bilanț coronavirus anunțat de Grupul Strategic de Comunicare arată că numărul infecătorilor COVID-19 aproape s-a dublat faţă de ziua precedentă. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate 67 de morți cauzate de virusul ucigaș.

Bilanț coronavirus marți, 28 decembrie. Numărul infectărilor s-a dublat

Potrivit datelor existente la nivelul CNCCI la data de 28 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1144 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 57 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 28 decembrie, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 1.804.455 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.964 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. De asemenea, 1.734.715 pacienți au fost declarați vindecați. Din totalul pacienților internați, 59 sunt minori, 52 fiind internați în secții și 7 la ATI.

Câți pacienți sunt la ATI

Nu în ultimul rând, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.418. Dintre acestea, 393 sunt internate pe secțiile de Terapie Intensivă. Nu în ultimul rând, dintre cei 393 de pacienți internați la ATI, 34 au certificat care atestă că au fost vaccinați.

Urmăriți Impact.ro și pe