Românii se întorc acasă după Sărbători. Trafic infernal pe DN1, pe sensul Brașov – Ploiești

Elena Avramescu 27.12.2021, 16:51
Românii se întorc acasă după Sărbători. Trafic infernal pe DN1, pe sensul Brașov – Ploiești

Trafic îngrozitor pentru mii de români care și-au încheiat mini-vacanța la munte și se întorc acasă. Astfel că circulația este înfiorătoare pe DN1 pe sensul Braşov – Ploieşti, după cum informează Centrul Infotrafic. Valorife ridicate de trafic s-au înregistrat luni la prânz pe DN 1 Braşov – Ploieşti, astfel încât se circulă în coloană pe anumite tronsoane.

Trafic infernal pe DN1, pe sensul Brașov – Ploiești

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a notat faptul că, la această oră, se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 1 Braşov – Ploieşti. Pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti este trafic intens către Braşov, cu coloană între sensurile giratorii DN 1A – km 60 şi Strejnicu – km 61+500 de metri.

În schimb, în Comarnic este coloană în mişcare pe direcţia de deplasare Bucureşti – Braşov, de la km 99+500 de metri (Nistoreşti) până la km 107 (Comarnic), iar la Sinaia şi Buşteni se înregistrează trafic intens pe sensul către Braşov, coloană în mişcare de la km 124 până la km 131, iar către Bucureşti, coloana este formată de la limita cu judeţul Braşov (staţiunea Predeal) până la km 133.

Trafic infernal pe DN1, pe sensul Brasov - Ploiesti
Trafic infernal pe DN1, pe sensul Brasov – Ploiesti

Pentru evitarea aglomeraţiei pe principalele artere rutiere, călătoriile trebuie planificate din timp, cu luarea în considerare a rutelor alternative.

Recomandăm atenţie în efectuarea manevrelor, schimbarea benzii doar după semnalizarea intenţiei, rularea cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi foarte importantă pentru arterele de viteză este mărirea distanţei de siguranţă între vehicule, a notat Centrul INFOTRAFIC.

Nici DN 73A nu a scăpat de traficul infernal, mai precis între Pârâul Rece şi Predeal, intersecţia cu DN 1. Astfel că poliţiştii acţionează pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Urmăriți Impact.ro și pe