Românii pierd o zi liberă în august 2020. Ce se întâmplă cu cei care lucrează la stat

Daria Petrescu 10.08.2020, 18:31
Românii pierd o zi liberă în august 2020. Ce se întâmplă cu cei care lucrează la stat

Potrivit Codului Muncii, în fiecare an, ziua de 15 august este liberă pentru toți salariații din România. Această zi este considerată sărbătoare legală. Mai mult, cei care vor lucre în această zi, trebuie să primească două zile libere plătite, care pot fi folosite în următoarele 30 de zile. . De asemenea, angajații pot fi recompensați cu plata dublă a unei zile de muncă. Decizia a fost luată conform legislației românești. Anul acesta vine însă cu o schimbare, iar românii pierd ziua liberă, din august 2020. Ce se întâmplă, de fapt, cu cei care lucrează la stat.

Românii nu mai pot primi liber pentru această sărbătoare

În mod normal, ziua în care se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august, este zi liberă de la stat. Anul acesta, însă, românii pierd această zi liberă și asta pentru că pica într-o zi de sâmbătă. Pentru acest motiv, oamenii nu vor resimți această zi ca fiind una liberă.

Salariații vor beneficia de următoarea zi liberă, spre finalul lunii noiembrie, când vor benefia din nou de un weekend prelungit.

Sfântul Andrei se sărbătorește pe 30 noiembrie, iar românii vor avea zi liberă de la stat. Și pentru că această sărbătoare pică într-o zi de luni, bugetarii vor avea parte de un weekend prelungit, începând de pe 28 noiembrie.

 Sfânta Maria Mare este marcată în calendar pe data de 15 august
Sfânta Maria Mare este marcată în calendar pe data de 15 august

În cazul în care mai aveți de recuperate o zi liberă din an, puteți să vă prelungiți weekend-ul începând de joi, 27 noiembrie.

Anul acesta 1 dcembrie cade într-o zi de marți, imediat după ziua Sfântului Andrei, sărbătorită pe 30 noiembrie. Pentru a vă planifica o perioadă de vacanță, vă puteți lua concediu în zilele de 2-3-4 decenbrie, petru a le lipi de zilele de 28-29-30 noiembrie și 1 decembrie.

Astfel, veți putea beneficia de câteva zile de relaxare la ski sau la băi termale. Trebuie doar ca totul să fie planificat din timp, în funcție de fiecare loc de muncă în parte.

Maica Domnului este şi ocrotitoarea marinarilor

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este marcată în calendar pe data de 15 august. Este una dintre cele mai mari sărbători din an. De această zi sunt legate mai multe obiceiuri și superstiții, din diferite zone ale țării. Se spune că Maica Domnului este şi ocrotitoarea marinarilor.

Zile libere în 2020 sunt:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou

24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române

17 aprilie (Vinerea Mare), 19 -20 aprilie 2020 ( Paște ortodox)

1 mai — Ziua Muncii

1 iunie – Ziua Copilului

7 iunie (duminică), 8 iunie (luni) — Rusalii

15 august — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie — Sfântul Andrei

1 decembrie — Ziua Națională a României

25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

 

Urmăriți Impact.ro și pe