Românii nu se sperie de incendiile din Grecia, Croaţia sau Spania. Turiştii şi-au păstrat vacanţele din această vară

Ioana Bucur 29.07.2022, 13:04
Românii nu se sperie de incendiile din Grecia, Croaţia sau Spania. Turiştii şi-au păstrat vacanţele din această vară

Incendiile din Grecia, Croația sau Spania nu îi sperie pe turiștii români, care și-au păstrat vacanțele din această vară, fiind primul sezon din ultimii doi ani fără restricții impuse din pricina pandemiei de Covid-19. Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT) au prezentat o radiografie a principalelor destinații de concediu alese de oamenii de la noi din țară.

Românii nu au renunțat la concediile din Grecia, Croația sau Spania, în ciuda incendiilor de vegetație cu care se luptă țările

Vara trecută, Europa a fost martora unor evenimente dezastruoase. Doar în Grecia, incendiile de vegetație au distrus în jur de 103.000 de hectare. Cu toate că amploarea din 2021 a fost uriașă, astfel de incidente nu sunt neobișnuite în statele mediteraneene, precum Croația, Spania, Franța și, evident, Grecia, toate fiind în topul preferințelor românilor când vine vorba despre destinații de vacanță.

Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT) au anunțat că turiștii și-au păstrat vacanțele din această vară în țările afectate de incendii, precizând că românii preferă Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini, Thassos, Rhodos, Creta, Skiathos, Mykonos, Zakynthos, Corfu, Lefkada, zone ferite de flăcări.

„Presa naţională şi internaţională a relatat, luna aceasta, despre incendiile de pădure din state mediteraneene, populare în rândul românilor, precum Grecia, Croaţia, Spania sau Franţa. Astfel de incendii nu reprezintă o noutate, datorită faptului că vara sunt înregistrate temperaturi foarte ridicate în aceste ţări. Fireşte, incendii pot izbucni oriunde şi în orice ţară.

Grecia a fost, din păcate, mult mai afectată de incendii în alţi ani. În acest an, până în prezent, incendiile au afectat 500 de hectare în această ţară, însă anul trecut au fost afectate 103.000 de hectare. În acest an au fost afectate în special regiuni din sudul Greciei (Peloponez), de lângă Atena şi din insula Lesbos. Însă, majoritatea românilor optează pentru Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini, Thassos, Rhodos, Creta, Skiathos, Mykonos, Zakynthos, Corfu, Lefkada, zone neafectate de incendii. (…) în prezent, nu există renunţări din partea turiştilor pentru ţările afectate de incendii”, transmite ANAT.

Românii nu se sperie de incendiile din Grecia, Croaţia sau Spania. Turiştii şi-au păstrat vacanţele din această vară

„Autorităţile locale şi naţionale ale acestor ţări intervin cât se poate de rapid pentru a neutraliza aceste incendii”

Cu toate astea, precizează sursa, „agenţiile de turism îşi informează permanent clienţii în legătură cu siguranţa destinaţiei alese, de cele mai multe ori având la faţa locului, pe lângă parteneri, şi reprezentanţi direcţi”.

„Oricum, agenţiile de turism îşi informează permanent clienţii în legătură cu siguranţa destinaţiei alese, de cele mai multe ori având la faţa locului, pe lângă parteneri, şi reprezentanţi direcţi. Autorităţile locale şi naţionale ale acestor ţări intervin, din ce am observat, cât se poate de rapid pentru a neutraliza aceste incendii”, se arată într-un comunicat de presă al patronatelor din turism.

Potrivit ANAT, turiștii pot afla în timp util, la orice oră, dacă există întârzieri în ceea ce privește călătoria, în condițiile în care turoperatorii au trimis reprezentanți în aeroporturile de unde operează curse charter. Cele mai solicitate destinații din rândul statelor mediteraneene de turiștii români sunt: Grecia, Turcia, Egipt, Italia, Spania, Croaţia, Muntenegru, Franţa, Malta, Tunisia şi Cipru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...