Românii fac coadă la testarea gratuită pentru a merge în vacanță. Alexandru Rafila spune că testarea gratuită este pentru cei cu simptome

Gabriela del Pupo 27.01.2022, 16:14
Românii fac coadă la testarea gratuită pentru a merge în vacanță. Alexandru Rafila spune că testarea gratuită este pentru cei cu simptome

Guvernul a lansat recent o măsură prin care românii pot cere testarea gratuită la medicul de familie sau centre special destinate atunci când au simptome. Din păcate însă unii s-au gândit să profite de acest lucru pentru a se testa gratuit înainte de a pleca în vacanță. În condițiile în care testarea pentru o familie înainte de a pleca din țară poate ajunge și la peste 1000 de lei, românii au considerat că pot apela la centrele asigurate de stat pentru cei cu simptome.

Centrele de testare vor fi extinse dar doar pentru cei cu simptome

Ministrul Sănătății a spus că este un abuz faptul că anumiți români au ales să se prezinte la centrele de testare gratuită pentru a se testa înainte de a pleca în vacanță și nu pentru că aveau simptome.

„Ne vedem de treabă, suntem în dispozitiv. O să extindem centrele de testare, unde se pot înscrie numai cei cu simptome. Eu înțeleg că toată lumea vrea să meargă gratis în vacanțe, dar mi se pare un abuz, care s-a speculat de televiziuni”, a declarat Alexandru Rafila.

alexandru rafila despre testarea in masa
alexandru rafila despre testarea in masa

Trend ascendent până în februarie

România înregistrează pentru a doua zi la rând peste 30.000 de cazuri pe zi iar nevoia de testare rămâne prioritară. Acesta a spus că numărul crescut de cazuri depistate este să datorită faptului că s-au testat peste 100.000 de români și a anticipat 40.000 de cazuri în perioada următoare.

„Săptămâna viitoare va exista o noua creștere spectaculoasă. Adică cifrele cu 4 în față nu sunt excluse pentru această perioadă„, a afirmat Rafila.

Acesta a mai anunțat că județul Cluj are deja un grad de ocupare a paturilor din spitale mai mare de 68%, în condițiile în care un ordin comun emis de Ministerul Sănătății și cel al Educației prevede că școlile vor trece în scenariul online în funcție de acest criteriu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...