Românii care vor câștiga 13.000 de lei pe lună. Unde lucrează aceștia, în București

Stan Filon 30.10.2020, 10:01
Românii care vor câștiga 13.000 de lei pe lună. Unde lucrează aceștia, în București

Consiliului de Administrație din Compania Națională Aeroporturi București urmează să-și aleagă noii membri, care vor primi un salariu de aproape 13.000 de lei pe lună! Așadar, este bătaie mare pentru locurile vacante, însă au fost acceptate doar 39 de dosare. Antena 3 le-a analizat și a găsit câteva persoane care vor să ia decizii pentru Compania Națională Aeroporturi București, deși unii au experiență în creșterea porcilor.

Cine candidează pentru Consiliului de Administrație din Compania Națională Aeroporturi București

Primul pe listă este Răzvan Dobre. Acesta este absolvent al Facultății de Geografie de la Universitatea București, a ocupat diverse funcții în Ministerul Transporturilor, iar acum este șef la Direcția Proiecte Strategice. Vrea să facă parte din conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București, deși nu are nicio legătură cu aeronautica.

Traian Preoteasa vrea și el în Consiliului de Administrație din Compania Națională Aeroporturi București, deși lui îi plac trenurile. A fost director general interimar al CFR Marfă, fost consilier al mai multor miniștri de la Ministerul Transporturilor, care a ocupat mai multe funcții de director în cadrul CFR Călători. În acest moment face parte din Consiliul de Administrație al TAROM.

S-a aflat cine candideaza pentru Consiliului de Administratie din Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti
S-a aflat cine candideaza pentru Consiliului de Administratie din Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti

Unul dintre candidați, expert în creșterea porcilor

Al treilea candidat este un apropiat al lui Lucian Bode, Cosmin Mihălțan, actual șef de cabinet al ministrului Transporturilor. Acesta a fost, până în 2017, administratorul unei ferme de creștere a porcilor cu sediul în Târgu Mureș însă astăzi este membru în CA-ul Telekom România. Cu aeronautica a avut tangență doar în concediu, când a plecat prin țările calde. Acesta nu are trecute în declarația de avere case sau terenuri, însă deține ceasuri de 13 mii de euro.

Georgeta Bumbac este fina baronului PSD Felix Stroe. Aceasta a ocupat diverse poziții între 2011 și 2020 în Ministerul Sănătății, printre care și cea de secretar general. A fost membră în CA-urile CNAIR, Aeroporturi București și Administrația Canalelor Navigabile, este funcționar public de 23 de ani, și are șanse mari să-și revină la Consiliului de Administrație din Compania Națională Aeroporturi București.

Compania Națională Aeroporturi București este deținută în proporție de 80% de statul român, prin Ministerul Transporturilor, și de 20% de Fondul Proprietatea SA. Un administrator din componența Consiliului de Administrație CNAB are un salariu de 12,656 lei brut, iar pentru aceste funcții au fost depuse 39 de dosare.

”Nivelul remunerației administratorilor = în cuantum de 12.656 lei brut, numai dacă cuantumul acesteia nu depășește de doua ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată, conform obiectului principal de activitate al CNAB, la nivel de clasă, conform clasificației activităților din economia națională comunicat de Institutul Național de Statistică anterior numirii, cu respectarea dispozițiilor art. 37, alin. (1) și (2) din OUG nr. 109/2011 și cu încadrarea în Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat.

Nivelul remunerației directorului general cu atribuții delegate = o remunerație fixă brută al cărei cuantum este egal cu suma de 39.660 lei, echivalentă cu de 6 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de Institutul Național de Statistică anterior numirii”, precizează site-ul oficial al CNAB.

Urmăriți Impact.ro și pe