Românii care s-au uitat la Aleph News au avut parte de o surpriză. Ce s-a văzut pe ecran la televiziunea lui Adrian Sârbu

Andrei Cezar 10.09.2020, 13:31
Românii care s-au uitat la Aleph News au avut parte de o surpriză. Ce s-a văzut pe ecran la televiziunea lui Adrian Sârbu

Surpriză pentru românii care s-au uitat la televiziunea înființată de Adrian Sârbu. Aleph News a reușit să-i surprindă pe telespectatori, în timpul emisiei, cu un detaliu extrem de important. Iată ce a pregătit postul pentru publicul său.

Surpriza de care au avut parte românii care s-au uitat la Aleph News

În momentul de față, puține dintre televiziunile de la noi mai transmit în format SD, majoritate dintre ele emit HD de mulți ani. Nou-înființata televiziune Aleph News a făcut și ea parte din prima categorie, însă pentru puțin timp, astfel că de pe data de 9 septembrie, postul lui Adrian Sârbu a început să transmită în format HD la operatorul de cablul RCS-RDS.

Schimbarea a venit în cursul zilei, iar telespectatorii care erau în fața televizoarelor au avut parte de modificarea din format Standard Definition (SD) în High Definition (HD) și, evident, de o îmbunătățire a calității imaginii.

Canalul Aleph News se regăsește în grila RCS-RDS la poziția 131, sau în funcție de abonament, este posibil să fie pe pozițiile 172 sau 185.

În momentul de față, Aleph News se poate urmări HD la trei operatori de cablu: RCS-RDS, Telekom și Orange. La Vodafone se regăsește, momentan, în format SD, potrivit paginademedia.ro

Românii care s-au uitat la Aleph News au avut parte de o surpriză. Ce s-a văzut pe ecran la televiziunea lui Adrian Sârbu
Grafica Aleph News

Aleph News, o televiziune care își dorește să iasă din tiparele obișnuite

Televiziunea lui Adrian Sârbu a fost lansată cu fast, chiar la începutul acestei luni, pe 1 septembrie. Postul TV își propune o nouă abordare care să dezvolte conceptul de ”social television”, concept dedicat ”publicului smart”, așa cum spune chiar creatorul său. Printre diferențele remarcate între Aleph News și celelalte televiziuni regăsim:

  • Imaginea TV, care se vede diferit pe online. Mai exact, pe dispozitivele mobile se vede pe înalt (9:16), la fel ca pe Instagram.
  • Cadrele în care apar prezentatorii sunt de prim-plan, adică foarte apropiate, fără ca mâinile prezentatorilor să se vadă. Despre aceste prim-planuri realizatorul de la Antena 1, Dan Negru, spunea că sunt ”exagerate și foarte obositoare”, lucru confirmat, spune el, și de manualele de jurnalism.
  • Culoarea predominantă din grafică este roșu: scris roșu pe fundal alb.
  • Postul Aleph News nu are burtiere în partea de jos a ecranului și nici alte elemente grafice regăsite la posturile de televiziune clasice.
  • În limbajul prezentatorilor se regăsesc frecvent formulări la persoana a doua singular, care au scopul de a apropia publicul printr-un limbaj amical.
  • În discuțiile cu reporteri sau corespondenți, ecranul este împărțit în două (simplu, fără artificii grafice).

 

Urmăriți Impact.ro și pe