Românii care primesc 2.500 de lei în plus. Banii intră direct pe card

Ana Anitoiu / 03.12.2020, 08:48
Românii care primesc 2.500 de lei în plus. Banii intră direct pe card

O categorie de români primește de la stat o sumă ce poate porni de la aproximativ 2.500 de lei, echivalentul a 500 de euro, și poate ajunge până la 100.000 euro. Beneficiarilor acestui ajutor trebuie să îndeplinească o serie de condiții, înainte de a le fi acordați banii. Plata se va face în curând.

Ce categorie de români primește între 2.500 de lei (500 de euro), până la 100.000 de euro

Un proiect de ordonanță de urgență ce a fost adoptat de Guvern, vineri, arată că se vor acorda subvenții de câte 2.500 de lei (500 de euro) la hectar pentru producătorii vitivinicoli care produc struguri pentru vin. Ajutorul poate ajunge până la suma de 100.000 de euro, pentru un singur beneficiar.

Mai exact, schema de ajutor de stat ce a fost adoptată de Guvern, vinerea trecută, vizează producătorii vitivinicoli care au activități pentru producerea strugurilor pentru vin, persoane fizice, PFA-uri și întreprinderi individuale sau familiale.

Ce condiții trebuie să fie îndeplinite pentru a fi acordați banii

Una dintre condiții, pentru acordarea banilor, este ca beneficiarii să fie înregistrați în evidențele APIA în anul 2020, cu cerere unică de plată pe suprafață. În plus, aceștia trebuie să exploateze plantații viticole înscrise în registrul dedicat și să aibă pentru acestea depuse și înregistrate declarații de recoltă aferente campaniei de recoltare a strugurilor pentru anul 2019.

”Să nu se afle în dificultate, respectiv reorganizare, lichidare, faliment în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31 decembrie 2019 sau, în cazul persoanei fizice, nu a fost emisă o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului până la data de 31 decembrie 2019”, este o altă condiție, conform proiectului de lege.

Romanii care primesc 2.500 de lei în plus. Banii intra direct pe card
Bancnote numarate de o persoana

Când se acordă sumele de bani între 500 și 100.000 de euro

Sumele de bani ce pot pleca de la 500 de euro și pot ajunge la 100.000 de euro vor fi date până la data de 31 decembrie 2020. Însă, deocamdată nu se știe exact de când vor începe să fie acordate aceste ajutoare beneficiarilor care îndeplinesc condițiile.

Potrivit proiectului de lege, plata ajutorului se va face tot până la final de an. Banii vor fi solicitați de la APIA, în termen de șapte zile de la publicarea ordonanței. Bugetul acestei scheme de ajutor de stat este de aproape 60 de milioane de lei.

Se acordă credite cu garanții de stat și dobândă subvenționată pentru fermieri

De asemenea, Executivul a adoptat, tot în cadrul ședinței ce a avut loc vinerea trecută, 27 noiembrie, și tot printr-un proiect de OUG, încă o măsură de sprijin pentru fermieri. Aceștia vor putea primi credite cu garanții de stat și dobândă subvenționată.

”Prin acest program, se acordă un plafon de garanții de stat de un miliard de lei pentru fermierii care vor accesa credite pentru capital de lucru și pentru investiții cu garanții de stat și cu dobândă subvenționată, la fel ca în programul IMM Invest, care în acest moment a ajuns la un plafon de peste 16 miliarde de lei garanții de stat acordate întreprinderilor mici și mijlocii din România”, a spus Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI