Românii care pot circula liber și după ora 22.00. Valeriu Gheorghiță a anunțat condiția

Stan Filon 06.05.2021, 14:47
Românii care pot circula liber și după ora 22.00. Valeriu Gheorghiță a anunțat condiția

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat miercuri într-o conferință de presă că românii vor putea circula după ora 22:00, cu o nouă condiție. Aceștia vor putea merge la muncă, la spital, la farmacie, dar acum vor mai putea ieși din casă cu un motiv întemeiat.

Aceștia sunt românii care pot circula liber și după ora 22.00

Valeriu Gheorghiță a spus că românii care doresc să se vaccineze pe timpul nopții, când centrele de vaccinare sunt mai libere, pot circula în afara domiciliului și după ora 22:00.

”Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti, chiar astăzi am vorbit cu domnul prefect, practic persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare. Nu ştiu dacă este nevoie neapărat de o adeverinţă în acest sens, dar, cu siguranţă, dovada de vaccinare va reprezenta acel document care atestă faptul că ai mers să te vaccinezi”, a spus Valeriu Gheorghiţă, şeful CNCAV.

Acestia sunt romanii care pot circula liber si dupa ora 22.00
Acestia sunt romanii care pot circula liber si dupa ora 22.00

Este nevoie de declarație pe proprie răspundere?

Legat despre ieșirea din casă după ora 22:00 pentru a se merge la un centru de vaccinare, nici măcar Valeriu Gheorghiță nu a știut dacă este sau nu nevoie de o declarație pe proprie răspundere. ”În acea hotărâre este specificată această exceptare, dar nu aş putea să vă spun dacă este nevoie sau nu de acea declaraţie”.

Dar cu ce ser se vor imuniza românii? Ei bine, tot Valeriu Gheorghiță a venit cu precizări. Avesta a spus că majoritatea centrelor de vaccinare vor avea ser de la compania Pfizer. Românii care au primit prima doză de vaccin AstraZeneca vor face însă și rapelul cu același vaccin.

”Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, vaccin de la compania Pfizer, unde avem un număr suficient de doze încât să putem acoperi necesarul din aceste centre.

Medicii de familie se implică în campania de vaccinare

Urmează ca până mâine să primim din partea Direcţiilor de sănătate publică care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor rămâne în activitate în fiecare judeţ, în funcţie de nivelul de adresabilitate”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Românii au început să se vaccineze și cu serul celor de la Johnson &Johnson, fiind imunizate până miercuri, la ora 15:00, peste 180 de persoane. Cei care folosesc acest ser sunt medicii de familie care s-au implicat în campania de vaccinare, chiar de miercuri, 5 mai.

”Începând de mâine vom avea încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare! Medicii de familie se alătură campaniei anti-COVID și încep imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson & Johnson (Janssen).Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus”, a scris pe Facebook Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...