Românii care așteaptă mărirea de salariu au parte de o surpriză. Ce se întâmplă cu banii lor

Ana Anitoiu 29.11.2020, 20:00
Românii care așteaptă mărirea de salariu au parte de o surpriză. Ce se întâmplă cu banii lor

Românii care așteaptă mărirea de salariu au parte de o surpriză uriașă. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a dezvăluit ce se întâmplă cu banii lor, conform rectificării bugetare. Oficialul a declarat că există o singură condiție pentru ca unele majorări salariale să fie posibile, una de respectarea căreia s-a asigurat chiar el, personal.

Ce se va întâmpla pentru românii care așteaptă mărirea de salariu

Ministrul Finanțelor a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, că Guvernul nu a alocat surse suplimentare de bani la rectificarea bugetară pentru a fi făcute majorări salariale. Florin Cîțu a precizat că se va face audit la toate companiile de stat.

”La această rectificare nu au fost alocate fonduri suplimentare pentru salarii. Vom face un audit la toate companiile de stat cum au fost cheltuiţi banii publici, dar să fie foarte clar, nu sunt fonduri salariale, iar bugetele aprobate anul acesta pentru aceste companii nu sunt cheltuieli suplimentare faţă de cele de salarii, sunt salariile de anul trecut. La rectificare niciuna nu a primit nimeni bani pentru creşteri cu cheltuielile salariale”, a spus ministrul Finanțelor.

Care este singura condiție prin care pot fi majorate unele salarii

De asemenea, ministrul Finanțelor a precizat că în cazul în care, totuși, unele companii de stat au dat prime sau au majorat salariile, au putut face acest lucru doar respectând o condiție. Mai exact, au scos bani pentru aceste creșteri din economiile lor. De exemplu, la companii ca Metrorex, CNAIR sau Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, există informații potrivit cărora angajaţii vor primi bani în plus.

”Dacă au făcut economii şi au putut să-şi dea, e treaba lor. Nu ştiu situaţia (de la companiile menționate mai sus, n.r.). Eu am avut grijă ca la rectificare să nu fie alocate surse suplimentare pentru banii de salarii. Dacă au făcut economii prin restructurare, posibil să-şi dea, este treaba lor şi nu intru peste managementul lor. Dar un lucru este clar, ei nu au primit bani suplimentar”, a mai spus Florin Cîţu.

Romanii care asteapta marirea de salariu au parte de o surpriza. Ce se intampla cu banii lor
Bancnote lei

Ministrul Finanțelor, asigurări că salariile și pensiile vor crește, ”în perioada următoare”. Nu se știe când și cu cât

La jumătatea lunii noiembrie, Florin Cîțu a dat asigurări că salariile și pensiile vor crește, în România, ”în perioada următoare”. Totuși, ministrul Finanțelor nu a precizat când și cu cât vor fi majorate acestea, mai exact. Referitor la salariul minim, el a spus că și-ar dori ca dinamica acestuia să nu fie penalizată în ani cu contracție bugetară sau cu scădere a economiei.

“Știți foarte bine că am spus că pensiile vor crește în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor crește în fiecare an. Da, ai nevoie de creștere economică pentru a crește și pensiile și salariile și creșterea economică se va reflecta în creșterea pensiilor și salariilor.”, a mai afirmat, pe această temă, ministrul de Finanțe.

Florin Cîțu, despre vaccinul anti-COVID-19, în România: Am plătit avansul către Comisia Europeană

Miercuri, Florin Cîțu a spus că România a plătit avansul către Comisia Europeană, pentru a beneficia de vaccinuri anti-COVID-19, în valoare de peste în valoare de peste 12 milioane de euro. Atunci, ministrul Finanțelor a dat vestea chiar pe pagina lui de pe platforma de socializare Facebook.

În plus, el a anunţat că, în doar câteva zile, va veni prima tranșă din împrumutul obţinut de România prin instrumentul SURE, ce valorează trei miliarde de euro. Acest împrumut are maturitate de 14,5 ani. Anterior, la începutul lunii septembrie 2020, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunța că România va primi prin Comisia Europeană 10,7 milioane de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...