Românii care ar putea scăpa de purtarea măștii. Propunerile venite de la Ministerul Economiei

Ioana Bucur 10.05.2021, 12:14
Românii care ar putea scăpa de purtarea măștii. Propunerile venite de la Ministerul Economiei

Pe măsură ce numărul românilor vaccinați crește, iar numărul infectărilor Covid-19 se menține scăzut, autoritățile discută aplicarea unor noi măsuri de relaxare. Românii care ar putea scăpa de purtarea măștii. Cu ce propuneri a venit Ministerul Economiei.

Românii care ar putea scăpa de purtarea măștii

Românii care ar putea scăpa de purtarea măștii. Ministerul Economiei a venit cu o serie de măsuri de relaxare ce ar putea reporni un sector lovit greu de pandemie. Potrivit oficialilor, persoanele vaccinate anti-Covid-19 sau care au fost testate ar putea participa la evenimente private și nu ar mai fi obligate să poarte masca de protecție în aer liber, în zone în care procentul celor imunizați prin vaccinare este ridicat. Alte măsuri propuse sunt redeschiderea piscinelor interioare pentru turiștii din hotelurile ce au în dotare baze de tratament sau centre spa și wellness, cu condiția ca distanțarea socială să se păstreze în apă.

Cât despre funcționarea restaurantelor și barurilor, Ministerul Economiei a propus eliminarea limitărilor de 30% și 50% a capacității de servire a clienților, în favoarea mijloacelor de distanțare reglementate, potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi24. Și evenimentele cu mai mult de 20 de participanți ar putea fi permise, ceea ce ar însemna repornirea sectorului de nunți, botezuri și petreceri private – dar doar pentru care au primit ambele doze de vaccin anti-Covid-19, au fost testate și au avut rezultat negativ sau au trecut deja prin boală.

Cand scapam de masca în aer liber. Anuntul asteptat cu mare interes de romani
În ce condiții s-ar putea renunța la purtarea măștii de protecție

Conform noilor măsuri de relaxare propuse de Ministerul Economiei, rata de vaccinare la nivel regional sau județean ar putea juca un rol important în eliminarea unor restricții. De exemplu, în zonele în care gradul de imunizare este mai mare de 50%, purtarea măștii nu ar mai fi obligatorie, în aer liber, iar restricțiile de circulație pe timpul nopții ar fi și ele eliminate.

Germania a ridicat restricțiile doar pentru persoanele imunizate împotriva Covid

De duminică noaptea, autoritățile din Germania au aplicat o serie de „beneficii” pentru cei care au făcut ambele doze de vaccin anti-Covid-19 sau au dobândit imunitate după ce au trecut prin boală. Aceștia nu vor mai fi obligați să respecte restricțiile de circulație valabile pe timpul nopții și chiar și unele măsuri privind contactul social, putând să participe la întâlniri, în privat, cu fără vreo restricție, cu alte persoane imunizate. Mai mult, la revenirea în țară, nu vor mai sta în carantină, cu excepția cazurilor în care au călătorit în zone în care o anumită tulpină de SARS-CoV-2 a dus la o explozie a numărului de infectări. Mai mult detalii despre acest subiect, AICI.