Românii au asaltat pagina de Facebook a cancelarului Austriei cu zeci de comentarii răutăcioase. Ce reproșuri îi aduc lui Karl Nehammer. „Trebuie să îți reconsideri poziția”

Ana Anitoiu 07.12.2022, 22:34
Românii au asaltat pagina de Facebook a cancelarului Austriei cu zeci de comentarii răutăcioase. Ce reproșuri îi aduc lui Karl Nehammer. „Trebuie să îți reconsideri poziția”

Românii au asaltat pagina de Facebook a cancelarului Austriei cu zeci de comentarii răutăcioase, în contextul în care acesta se opune aderării României la spațiul Schengen. Mai mulți internauți i-au adus reproșuri lui Karl Nehammer.

Cancelarul Austriei se opune aderării României la Schengen

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, se opune aderării României la Schengen. Oficialul s-a referit la migrație și a spus că aceasta reprezintă o problemă de securitate pentru țara lui, precizând că 75.000 de migranți nu au fost înregistrați niciodată.

„Nu e o discuție politică. Miza este securitatea cetățenilor noștri. Trebuie să vorbim despre asta. Din 2015 am avut această problemă. Acum am observat că autoritățile germane nu mai verifică granițele, iar noi trebuie să le verificăm. (…) România și Bulgaria au nevoie de susținerea noastră în lupta împotriva migrației ilegale. Ar trebui să avem un control al granițelor eficient”, a spus cancelarul austriac.

Într-un mesaj pe care l-a publicat pe Facebook, oficialul a adăugat că pentru a opri afluxul masiv de imigranți ilegali este nevoie de o protecție funcțională a frontierelor externe ale Uniunii Europene, de repatrieri eficiente și de politici mai stricte cu privire la vize.

Romanii au asaltat pagina de Facebook a cancelarului Austriei cu zeci de comentarii rautacioase. Ce reprosuri ii aduc lui Karl Nehammer. „Trebuie sa iti reconsideri pozitia”
Cncelarul Austriei, Karl Nehammer. Foto: Facebook/ Karl Nehammer

Ce acuzații i-au adus românii cancelarului Austriei

La acest mesaj al cancelarului Austriei, mai mulți români au publicat comentarii în care l-au acuzat pe oficial că face jocul Rusiei și că nu are argumente valide pentru a respinge aderarea României la spațiul Schengen.

Unii dintre românii care au comentat la mesajul cancelarului Austriei l-au numit pe acesta „sclav al Rusiei” sau i-au transmis că ar trebui să se ocupe mai degrabă de comedie, nu de politică, deoarece este cel mai amuzant politician în viață.

„Trebuie să-ți reconsideri poziția măcar în al 12 – lea ceas! România e parte din UE!
Austria să se uite la corupții ei, pentru că o parte fac afaceri în România și jecmănesc statul român!”,

„Dragă domn, vă place când cărați șiruri întregi de vagoane cu lemne din pădurile României? Vă place că OMV funcționează datorită României? Vă place, așa-i? Acum vă opuneți aderării României în spațiul Schengen? Să nu uitați că roata se întoarce. Rușine Austria!”,

„Ce aveți cu România, stimate domn? Pădurile noastre au fost bune, ați defrișat munți întregi! Firmele austriece jecmănesc statul român! Corupția din România vă deranjează? Dar cea din Austria e ok? Câți migranți din cei care sunt în Austria au venit prin România? Mințiți mai mult decât politicienii români! Rușine!”,

„De când v-ați apucat de gazoductul din Croația și-au schimbat migranții traseul prin România, nu mai trec prin Croația. Dacă v-am da liber la exploatarea gazelor din Marea Neagră în condițiile voastre probabil și-ar schimba traseul și nu ar mai trece nici prin România”, au fost câteva dintre comentariile pe care le-au publicat românii.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...