România trece din nou la starea de urgență? Mesajul de ultim moment al ministrului Tătaru

Iancu Andreea 03.07.2020, 14:20
România trece din nou la starea de urgență? Mesajul de ultim moment al ministrului Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a susținut o conferință de presă cu privire la situația îmbolnăvirilor cu COVID-19. Astfel, acesta a menționat raportul îmbolnăvirilor, precizând și la ce trebuie să ne așteptăm în viitorul apropiat. Totodată, ministrul a vorbit și despre starea de urgență din România.

Va fi instituită o nouă stare de urgență?

Autoritățile privesc cu atenție evoluția cazurilor de coronavirus din țară. Îngrijorați, oficialii îndeamnă populația la respectarea măsurilor de prevenție și deci la purtarea măștii și la distanțare socială. De asemenea, în cadrul aceleiași conferințe, Bogdan Despescu, Secretarul de Stat, a declarat că se vor face controale aspre, mai ales în stațiunile turistice. Se urmărește, astfel, respectarea legislației în vigoare.

Nelu Tătaru a vorbit și despre starea de urgență Foto - Inquam
Nelu Tătaru a vorbit și despre starea de urgență
Foto – Inquam

Interesul cel mai mare îl reprezintă însă posibilitatea instituirii unei noi stări de urgență. În cazul unei creșteri a numărului de cazuri, Nelu Tătaru a explicat ce se poate întâmpla. Potrivit antena3.ro, ministrul a menționat că deocamdată nu există aceste pericol. Cu toate acestea, se fac evaluări pentru prelungirea stării de alertă.

INSP, Ministerul Sănătății fac evaluări, recomandări. Apanajul stării de alertă este al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prezidat de primul-ministru, apanajul stării de urgență este al domnului președinte Klaus Iohannis, a declarat Nelu Tătaru. În acest moment, nu avem acest pericol, al stării de urgență, a adăugat el.

De asemenea, autoritățile sfătuiesc populația să țină cont de recomandări. Totodată, se ia în calcul prelungirea stării de alertă după 15 iulie, dacă situația epidemiologică o impune.

Ține doar de noi și de acel spirit civic în respectarea legii. Ne vom gândi dacă prelungim starea de alertă după 15 iulie sau nu. Recomandările sunt pentru populație de a colabora. În continuare se poartă masca. Avem focare în constituire. Recomand în continuare precauție. Nu s-a terminat pandemia. Am ales și ziua de astăzi pentru că vine un weekend. Au fost recomandări CCR pentru claritate, vom reveni asupra lor. E o situație care trebuie gestionată în continuare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...