România și Republica Moldova au semnat. E știrea momentului, se întâmplă începând de acum la graniță

Badea Violeta 09.02.2023, 19:51
România și Republica Moldova au semnat. E știrea momentului, se întâmplă începând de acum la graniță

România și Republica Moldova au semnat joi, pe data de 9 februarie, un acord important cu privire la efectuarea unui control de frontieră coordonat în vămile Albița și Leușeni. Prezent la eveniment, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a oferit câteva declarații!

Lucian Bode: „Este un moment foarte important pentru România, pentru Republica Moldova şi mai ales pentru cetăţenii statelor noastre”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și omoloaga sa din Republica Moldova, Ana Revenco, au semnat joi, 9 februarie, un acord între cele două guverne privind efectuarea unui control de frontieră coordonat în vămile Albița și Leușeni.

La baza inițierii acestui proiect au stat efectele conflictului din Ucraina, care a generat creșterea masivă a traficului de persoane și de mărfuri prin punctele de trecere a frontierei dintre România și Republica Moldova. Controlul coordonat la frontieră ar urma să sporească securitatea frontierei, a precizat oficialul român, care a luat parte la eveniment.

„Astăzi este un moment foarte important pentru România, pentru Republica Moldova şi mai ales pentru cetăţenii statelor noastre. România şi Republica Moldova au făcut astăzi un prim pas care ne va permite să acţionăm coordonat şi mai eficient în faţa provocărilor actuale, consolidând în acelaşi timp cooperarea dintre statele noastre.

(…) Semnarea acordului privind implementarea controlului coordonat pe teritoriul României în cadrul punctului de trecere a frontierei Albiţa, pe sensul de intrare în ţară, ne va permite să gestionăm mai eficient efectele generate de actualul context de securitate din regiune şi nu numai.”, a precizat Lucian Bode.

Citește și PSD amenință după ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis. Se tem că Marcel Ciolacu nu va fi numit premier. „România va fi aruncată iar în haosul de dreapta”!

Lucian Bode si Ana Revenco
Lucian Bode si Ana Revenco

Ce a declarat ministra Afacerilor Interne a Republicii Moldova

Ana Revenco s-a arătat mulțumită de faptul că cele două țări au făcut acest pas important în vederea facilitării traversării frontierei comune. „Acest control coordonat este un mecanism firesc al relațiilor de prietenie, de frăție între Republica Moldova și România, un mecanism generat de războiul din Ucraina, care schimbă esențial lucrurile, dar, în egală măsură, decide schimbările care dinamizează relațiile comerciale între țările noastre”, a spus ministra Afacerilor Interne a Republicii Moldova.

Totodată, aceasta a precizat că acest acord apropie și mai mult Republica Moldova de Uniunea Europeană. „Așa noi evoluăm, așa dezvoltăm relațiile noastre, împreună cu echipele Frontex și asta ar însemna că facem pași fermi pe cale europeană, pași fermi pe agenda de integrare europeană. Să ne fie nou, tuturor, această semnare un start de bun augur”, a mai adăugat Ana Revenco.

Citește și Republica Moldova, amenințată în mod direct de ruși. Ministrul Serghei Lavrov: „Ar putea deveni următoarea Ucraină”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...