România riscă să-l piardă pe cel mai tânăr debutant din istoria naționalei de fotbal. Două reprezentative visează la „puștiul minune” crescut de Gheorghe Hagi

Sorin Barbu 23.02.2022, 14:25
România riscă să-l piardă pe cel mai tânăr debutant din istoria naționalei de fotbal. Două reprezentative visează la „puștiul minune” crescut de Gheorghe Hagi

Enes Sali a intrat în istoria fotbalului românesc, devenind cel mai tânăr debutant al naționalei. Jucătorul formației Farul Constanța avea 15 ani, 8 luni și 22 de zile când a îmbrăcat prima oară tricoul primei reprezentative. Și totuși, România ar putea să-l piardă pe „puștiul minune” care este „ofertat” de naționalele Turciei și Canadei.

Enes Sali, curtat de Canada și Turcia

Enes Sali este considerat un mare talent al fotbalului și a debutat în echipa națională la doar 15 ani, 8 luni și 22 de zile. Mirel Rădoi a fost antrenorul care l-a trimis pe teren în minutul 82 al partidei cu Liechtenstein și l-a ajutat să doboare recordul lui Cristi Manea cu un an și o lună.

Federația Română de Fotbal știe că are o problemă cu fostul junior al Barcelonei. Jucătorul născut în Canada trebuie să joace până la vârsta de 21 de ani trei partide în naționala României pentru a nu mai avea posibilitatea să evolueze în altă reprezentativă. Enes Sali are două propuneri clare.

Sursele playsport.ro susțin că oficialii din Canadei i-au transmis că sunt gata să-l cheme la primul meci amical din acest an, dacă jucătorul este de acord să fie convocat. Turcii sunt mult mai curtenitori. I-au invitat la Istanbul pe jucătorul Farului și pe tatăl acestuia și le-au promis că le acordă cetățenie, operațiune care nu ar fi deloc dificilă ținând cont de „rădăcinile” celor doi.

Edi Iordănescu este la curent cu aceste demersuri, dar nu susține convocarea jucătorului decât pe criteriul valoric.

„A arătat potențial. Îl monitorizăm în continuare, fiind deja intrat în circuit. Dar nu-mi doresc o competiție cu alte naționale. Aș vrea ca lucrurile să vină firesc din partea jucătorului. Nu vreau să cădem în capcana de a-l aduce la lot pe considerentul de a-l securiza.

Înainte de toate, trebuie să vină de la el dorința de a evolua pentru România. Știe ce înseamnă echipa națională. Nu trebuie să-l trecem noi prin acest filtru ca să nu-l mai poată atinge altcineva”, spunea selecționerul într-un interviu exclusiv acordat playsport.

Enes Sali nu a început grozav anul grozav. Deși nu are probleme medicale nu a jucat decât în două partide pentru echipa de seniori a clubului și a bifat câteva meciuri la formația secundă.

Urmăriți Impact.ro și pe