„România nu mai e o țară a celor cu salarii mici”. Anunțul surprinzător al premierului Cîțu

Stan Filon 10.08.2021, 12:53
„România nu mai e o țară a celor cu salarii mici”. Anunțul surprinzător al premierului Cîțu

Premierul Florin Cîțu îl contrazice pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a spus că inflația va fi mai mare decât cea prognozată și a spus că aceasta este urmare a majorării de prețuri. Șeful Executivului spune însă că aceasta este o ”estimare” a BNR și mai susține că România nu mai este o țară cu salarii mici.

Premierul Florin Cîțu susține că România nu mai este o țară cu salarii mici

„Este o estimare a BNR. Ieri însă am văzut cifre interesante, cum mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net și cum crește ponderea celor care au peste 1000 de euro net. România nu mai e o țară a celor cu salarii mici. Avem din ce în ce mai multe salarii mari, în euro, nete, ceea ce înseamnă că România devine o destinație pentru investiții cu valoare adăugată mare, nu mai e o destinație pentru salarii mici și mijlocii”, a spus premierul.

Premierul Florin Cîțu a mai declarat că prețurile nu țin de Guvern, ci de cererea și oferta din piață. „Ne mutăm spre o economie liberală. Creăm oportunități pentru toți românii, creăm investiții”, a afirmat el, subliniind că astfel, „cei care lucrează acum pe salariul minim pot apoi să meargă pe salarii mai mari”.

Premierul Florin Citu sustine ca Romania nu mai este o tara cu salarii mici 
Premierul Florin Citu sustine ca Romania nu mai este o tara cu salarii mici si il contrazice pe Mugur Isarescu (foto)

Cîțu spune că prognoza BNR este doar ”o estimare”

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a venit cu vești proaste pentru români, dar și pentru Guvern. Acesta a spus că ”prognoza BNR nu arată chiar frumos”. Isărescu a spus că urmează să fie anunțată o inflație de 5% sau chiar mai mare!

„Prognoza nu arată chiar frumos. După acest vârf care este deja în prezent, îl avem aici după noi, inflaţia care va fi anunţată peste 2 zile, sau mai degrabă după mine, ca să nu angajez pe mulţi colegi, va depăşi 5%, sau va fi în jur de 5%. Şi subliniez acest lucru pentru că de regulă când noi facem o prognoză la sfârşitul anului, să spunem va fi 5,6%, cum este şi aici, există tendinţa să se spună aşa: Banca Naţională prognozează de acum înainte o inflaţie de 5,6%, preţurile vor creşte cu 5,6%. Nu este aşa. Inflaţia e deja 5%, deci mai degrabă vedem, bineînţeles şi cu acţiunea politicii monetare, care a început deja să se întărească, mai degrabă vedem o temperare a creşterilor de preţ şi acesta este efortul nostru, să menţinem inflaţia între 5 – 5,5% până la sfârşitul anului pentru ca apoi, datorită efectului de bază indicele preţurilor de consum în ianuarie coboară deja sub 5%, pe la 4 şi ceva la sută”, a spus ieri Mugur Isărescu.

Urmăriți Impact.ro și pe