România n-a ajuns la Campionatul Mondial, dar SPP e prezent în Qatar. Cum a fost posibil, detalii neștiute din culisele spectacolului fotbalistic

Beatrice Dumitru 12.12.2022, 23:12
România n-a ajuns la Campionatul Mondial, dar SPP e prezent în Qatar. Cum a fost posibil, detalii neștiute din culisele spectacolului fotbalistic

Daniel Tănase este ambasadorul României în Qatar din luna martie. Deși România nu s-a calificat la Campionatul Mondial de Fotbal, țara noastră s-a implicat pe partea de securitate. Ambasadorul român a vorbit despre participarea Bucureștiului la organizarea turneului final și despre comunitate de români din Qatar.

Cum a fost România implicată în organizare Campionatului Mondial

Daniel Tănase a preluat mandatul de ambasador la Doha cu aproximativ opt luni înainte de startul Campionatului Mondial de Fotbal, care se desfășoară în această țară și care se va încheia pe 18 decembrie cu marea finală.

România nu este calificată la Cupa Mondială din Qatar, dar ambasadorul român a spus că Bucureștiul a fost implicat în organizarea turneului final pe partea de securitate, iar o echipă SPP a fost în țara din Golf pentru a-i pregăti pe experți.

România n-a ajuns la Campionatul Mondial, dar SPP e prezent în Qatar. Cum a fost posibil, detalii neștiute din culisele spectacolului fotbalistic
Daniel Tănase, ambasadorul României în Qatar. Sursa foto; Playsport

O echipă SPP a venit în Qatar pentru a-i pregăti pe experții de aici, în special, pe palierul de protecție pentru înalți demnitari. De-a lungul ultimilor ani, au existat mai multe grupe SPP, care au colaborat foarte bine cu specialiștii qatarezi, astfel încât vom conlucra probabil și pe viitor, ceea ce ne bucură, că nu ne oprim doar la această competiție. Avem și voluntari romani prezenți într-un număr important. Dacă mergi pe stradă, n-ar trebui să fii surprins când mai auzi vorbindu-se românește din partea celor din staff-ul Mondialului”, a povestit demnitarul român într-un interviu pentru Playsport.

România nu a putu beneficia de promovare în Qatar

Daniel Tănase a mai afirmat că multe state neparticipante și-au creat sau și-au lansat în Doha puncte de promovare națională, România nu a putut beneficia de aceasto oportunitate din cauză că echipa națională nu a fost prezentă la startul turneului final. Iar prioritate s-a oferit țărilor de la Mondial.

Am proiectat steagul României de Ziua Națională pe diferite clădiri. Dar avem sprijinul comunității, lucrăm zilnic cu ei pentru promovarea României. Sunt oameni bine pregătiți în diferite domenii, educație, resurse naturale, sănătate, ingineri, administrație publică, turism. Avem mulți români în personalul navigant de la Qatar Airways sau în serviciile aeroportuare. Chiar am discutat recent cu șeful Qatar Airways pentru a încerca să existe și o a doua destinație de zbor de la Doha către România, în afară de București. Sperăm ca în 2023 să se pună în practică”, a adăugat ambasadorul român.

Campionatul Mondial din Qatar este considerat unul dintre cele mai cotroversate din ultimele decenii, țara din Golf fiind acuzată de corupție și de nerespecatrea drepturilor omului. Însă organizarea competiție este foarte bună, lucru susținut și de ambasadorul Daniel Tănase.

Toată lumea a putut observa că organizarea e realmente foarte bună, la un standrad foarte înalt. Qatarezii se uită la fiecare detaliu, au creat o infrastructură extraordinară, stadioane, hoteluri, șosele, toate noi. Aceste lucruri vor rămâne mai departe. Qatarul vrea să devină o destinație de elită în turism, economie, congrese internaționale, sport”,  a afirmat demnitarul român.

Daniel Tănase își dorește ca în marea finală din 18 decembrie să triumfe o echipă europeană și este încrezător că România se va califica la următoarele Europene și Mondiale și că va fi o revenire în elită la turneul din 2026, în SUA, unde „Generația de Aur” a scris istorie în 1994.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...