România e gata să primească răniții din Ucraina. Unde vor fi îngrijiți, 3.100 de paturi sunt pregătite

Stan Filon 01.03.2022, 12:21
România e gata să primească răniții din Ucraina. Unde vor fi îngrijiți, 3.100 de paturi sunt pregătite

România este gata să îngrijească soldații răniți din Ucraina! Autoritățile de la București și-au dat acordul ca pe teritoriul României să poată fi îngrijiți ucraineni răniți în timpul invaziei ruse. Fie că vorbim de militari sau de civili, autoritățile din țara noastră au identificat peste 3.000 de paturi unde pot fi primiți ucrainenii răniți pe frontul din țara vecină.

România este pregătită să primească răniții din Ucraina

Cel care a venit cu vestea a fost chiar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a declarat că a identificat 3.152 de paturi de spital, pe diferite tipuri de specialităţi, unde cetăţenii ucraineni răniţi în timpul invaziei rusești, indiferent dacă sunt civili sau militari, vor putea primi îngrijiri medicale de specialitate.

Reprezentantul guvernului de la București a susținut o conferință de presă în care a anunțat că au avut loc întâlniri cu şefii Direcţiilor de sănătate publică şi cu managerii de spitale din ţară pentru a se identifica unde ar putea fi trați ucrainenii răniți.

Romania este pregatita sa primeasca ranitii din Ucraina
Romania este pregatita sa primeasca ranitii din Ucraina

Au fost alocate peste 3.000 de paturi

„Am identificat un total de 3.152 de paturi, defalcate pe tipuri de specialităţi: neurochirurgie – 224, ORL – 254, chirurgie oromaxilofacială – 80 şi aşa mai departe pentru fiecare specialitate, care ar putea să constituie o mână de ajutor pentru persoanele care pot să fie rănite în Ucraina, indiferent de statutul lor, fie că sunt persoane civile, fie militare. Sigur, spitalele militare sunt pregătite, au altă organizare, dar sistemul public de sănătate din România este la dispoziţia răniţilor din Ucraina”, a declarat Rafila, la sediul Ministerului Sănătăţii.

Alexandru Rafila a mai precizat că cele mai multe paturi libere în spitalele din România au fost alocate în judeţele de graniţă cu Ucraina: Satu Mare, Maramureş, Suceava, Iaşi, Vaslui, dar şi în marile centre universitare. De asemenea, în București pot fi puse la dispoziţie 570 de paturi.

România a trimis în Ucraina și echipamente militare

România a anunțat recent că a trimis un nou transport de ajutoare pentru Ucraina. Dacă primul ajutor a constat în combustibili și alimente, cel de-al doilea a fost unul consistent. Acesta a conținut și echipamente militare.

„România se alătură partenerilor săi în susţinerea noilor sancţiuni pentru a întări şi mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Un sprijin suplimentar militar şi umanitar urmează să fie trimis Ucrainei”, anunța președintele Klaus Iohannis, pe Twitter.

Mai exact, România a trimis în Ucraina pe lângă mâncare și medicamente și muniție, dar și 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV, în valoare de aproximativ două milioane de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...