România, cuprinsă de vortexul polar care a făcut ravagii pe continent. Prognoza meteo anunță zile cumplit de reci, gerul se va instala brusc

Beatrice Dumitru 13.12.2022, 18:38
România, cuprinsă de vortexul polar care a făcut ravagii pe continent. Prognoza meteo anunță zile cumplit de reci, gerul se va instala brusc

Vortexul polar ajunge şi în România, iar vremea va continua să fie rece, cu ninsori la munte și ploi în rest. Aceasta a fost cea mai rece perioadă din acest sezon, iar noaptea trecută temperatura a coborât în depresiuni spre – 7, – 8 grade Celsius. Iată cum arată prognoza meteo pentru România. Anunţul ANM.

Vreme rece la noapte

Valul de aer polar afectează mare parte din Europa, care se confruntă cu temperaturi neobișnuit de scăzute pentru această perioadă a anului. Și în România, la noapte va fi o vreme foarte rece, chiar geroasă în depresiunile intramontane și în dalele subcarpatice, unde temperaturile vor scădea până spre -13, posibil -14 grade în estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nordul Carpaţilor Orientali, iar spre dimineaţã şi în sud-vest, unde vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu intensificãri în zona montanã înaltã, dar şi în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, cu valori mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei pânã în jurul valorii de -13 grade. Izolat se va forma ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

În București, vremea va fi rece, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -6…-4 grade, potrivit ANM.

România, cuprinsă de vortexul polar care a făcut ravagii pe continent. Prognoza meteo anunță zile cumplit de reci, gerul se va instala brusc
Noapte geroasă în România.

Vremea în România

De mâine, 14 decembrie 2022, vremea intră într-un proces de încălzire, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -3 şi 5 grade. În timpul zilei, nebulozitatea va fi persistentã în sud-vestul ţãrii, unde doar izolat vor fi fulguieli, iar în rest cerul va fi temporar noros. Seara şi noaptea vor fi înnorãri, iar precipitaţiile se vor extinde în sud-vest şi sud, local în vest şi izolat în rest.

Procesul de încălzire va continua vineri și sâmbătă, când vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi care ajung din nou la 15-17 grade prin partea de vest, centru și în sud-estul țării.

De duminică, vremea se răcește din nou, temperaturile scad, iar pe partea de nord a țării se așteaptă lapoviță sau chiar ninsoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...