Român de doar 18 ani, cursă ca în filme cu poliţiştii spanioli. A distrus tot în calea lui şi a rănit şapte persoane

Ana Anitoiu 03.03.2021, 21:55

Un român în vârstă de doar 18 ani a fost protagonistul unei curse ca în filme cu polițiștii spanioli. Tânărul se afla în mașină cu trei minori de origine spaniolă. El a condus cu o viteză de peste 100 de kilometri la oră prin centrul Madridului, a distrus tot în calea lui și a rănit șapte persoane.

Cum a fost oprit tânărul român

Urmărirea a început în cartierul Vicalvaro din Madrid, duminică, după ce un echipaj de poliție a sesizat că românul circula cu viteză prea mare. În loc să oprească la semnalul agenților, tânărul a accelerat și a ajuns să gonească cu peste 110 kilometri la oră într-o zonă unde limita de viteză era de 60 de kilometri la oră.

La un moment dat, pentru a-l opri, o mașină de poliție i-a tăiat calea. Însă, în loc să frâneze, tânărul român a izbit automobilul din plin. Patru polițiști au fost răniți. În plus, românul a determinat un motociclist să lovească de o mașină parcată și a avariat alte automobile. Mai mult, alte trei persoane, printre care s-ar fi numărat și o femeie gravidă, aflate împreună într-o mașină, s-au ales cu răni ușoare. În final, fugarii au fost prinși, după ce s-au izbit, printre altele, de un felinar, un copac și câteva bănci.

Roman de doar 18 ani, curss ca in filme cu politidtii spanioli. A distrus tot in calea lui si a ranit cateva persoane
Locul in care s-a oprit urmarirea. Sursa: Twitter/ Emergencias Madrid

Aplauze ale martorilor, la finalul urmăririi. ”Speram să muriți”

În momentul în care au fost reținuți, românul și cei trei spanioli au lovit agenții de poliție și le-au spus că au sperat să moară în accident. Martorii la eveniment i-au aplaudat pe polițiști pentru intervenția lor. Cei patru tineri au fost arestați pentru furtul unui vehicul, precum și pentru deteriorare, vătămare, nerespectarea regulilor de circulație și atac asupra autorităţilor.

Când au fost scoși din mașină, cei patru tineri au încercat să îi lovească pe agenții de poliție și le-au spus că au sperat ca aceștia să moară în timpul urmăririi. Românul, care a împlinit 18 ani în decembrie, avea câteva infracțiuni la activ de pe vremea când era minor. În plus, în urmă cu 10 zile, el fusese arestat sub acuzaţia de furt.

Polițiști au fost răniți în timpul incidentului

În timpul incidentului, patru polițiști au fost răniți ușor cu entorse cervicale și contuzii. Trei dintre ei au fost deja externați și doar unul rămâne pentru observare în spital. Între timp, deținuții au fost aduși în fața justiției. Alte trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar n-au prezentat răni grave.

”În urma accidentului au fost asistaţi 4 agenţi de la Poliţia Naţională. Doi dintre ei au fost duşi la spital cu entorsă cervicală şi cu mai multe contuzii”, a declarat Carlos Rodriguez, medic Samur Madrid.

Incident tragic, în București

În Capitala României a avut loc un incident foarte grav, tot în acest weekend. O șoferiță în vârstă de 56 de ani a lovit în plin două fetițe, sâmbătă, care au murit la scurt timp. Impact.ro a obținut declarația pe care a dat-o femeia în urma tragediei pe care a provocat-o. Mai multe detalii, AICI!

”În momentul în care mă apropiam de colțul străzii, unde trebuia să fac dreapta, am avut avut un acces de strănut și am strănutat de 3-4 ori la rând. Am vrut să frânez, dar am apăsat pedala greșită, m-am panicat, m-am blocat, și nu am știut ce să fac. Peste drum de stradă, adică vis-a vis, erau niște copii care stăteau jos pe bordură, împreună cu alte persoane mature. Mașina a lovit bordura, a intrat în persoanele de pe bordură și s-a oprit în gard”, a spus ea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...