Roma: Ploaia amână meciul Simona Halep – Marketa Vondrousova. Când se dispută partida

Din amânare în amânare: Simona Halep are de așteptat până la ora 19.00, ora României, confruntarea cu Marketa Vondrousova. Vremea rea din capitala Italiei a obligat organizatorii să amâne partida în mod repetat.

În jurul orei 14.00, oficialii turneului de la Roma anunțau că meciurile vor fi programate cu întârziere, pentru că ploile nu s-au oprit peste zi. Apoi, organizatorii au estimat că, probabil, meciul Simonei va avea startul la 17.30. A urmat, însă, o nouă amânare, până la 19.00 (ora României), când ar putea începe întâlnirea constănțencei cu cehoaica în vârstă de 19 ani Marketa Vondrousova. Partida este a doua programată pe arena Pietrangeli, după cea dintre Johanna Konta și Sloane Stephens, notează DigiSport.ro.

Simona Halep – Marketa Vondrousova. Șansa revașei

Halep și Vondrousova se reîntâlnesc după experiența neplăcută pentru româncă de la Indian Wells. În optimile de finală, cehoaica o învingea pe Halep cu scorul de 6-2, 3-6, 6-2. După acea întâlnire cu ghinion, Simona declara:

„Înfrângerile sunt mai ușoare acum, trec mai repede peste ele, dar încă sunt dezamăgită și supărată că am pierdut. De fapt, am plâns în vestiar după mult timp, pentru că am pierdut. Dau sută la sută în fiecare meci, în fiecare turneu, din acest motiv sufăr puțin când pierd. Simțeam că trebuie să plâng. Sufăr după fiecare înfrângere și cred că este un lucru bun.” Simona Halep

Marketa Vondrousova s-a născut în 1999. Primul titlu l-a obținut în 2017, la Biel, Elveția, la vârsta de 17 ani. Stilul său de joc este considerat incomod, fiind stângace. Cehoaica se află acum pe locul 44 WTA.

Cum poate reveni Simona Halep pe locul 1 WTA

Pentru a reveni lidera WTA, Simona Halep ar trebuit să câştige turneul de la Roma, cu condiția ca nipona Naomi Osaka să nu treacă de turul trei. Între cele două sportive diferența este de 239 de puncte în favoarea lui Osaka. Dincolo de aceste calcule, cehoaicaMarketa Vondrousova se așteaptă la un meci dificil, de această dată pe zgură.

„Data trecută am jucat pe hard, pe zgură e altceva. Simona a jucat finala de la Madrid, săptămâna trecută. Mă aștept la un meci foarte greu și de-abia aștept să joc. Voi încerca să joc cel mai bun tenis al meu mâine și vom vedea. Trebuie să vorbesc cu antrenorul meu despre tactica pe care o voi avea și să mă bucur de acest meci”. Marketa Vondrousova pentru DigiSport