Roland Garros s-a transformat în turneul scandalurilor. Batjocură și înjurături la Openul Franței

Marian Cărăvan 01.10.2020, 13:45
Roland Garros s-a transformat în turneul scandalurilor. Batjocură și înjurături la Openul Franței

Ediția 2020 a Openului Franței a devenit un veritabil circ. Batjocura și înjurăturile au transformat Roland Garros într-un turneu al scandalurilor.

Roland Garros devine turneul scandalurilor

În ziua în care Simona Halep se califica în turul 3 la Roland Garros, fapte reprobabile s-au petrecut pe zgura pariziană. Openul Franței a avut parte de momente penibile, care au stârnit furia iubitorilor sportului alb. Meciul dintre Kiki Bertens și Sara Errani a inflamat spiritele într-un turneu disputat în condiții speciale. De unde a pornit scandalul ce s-a lăsat cu înjurături?

Olandeza Kiki Bertens a tras din greu în meciul cu Sara Errani, pe care l-a dus până la capăt, în ciuda problemelor musculare pe care le-a acuzat, cu precădere în setul decisiv. A câștigat cu 7-6 (5), 3-6, 9-7 și a părăsit terenul de joc în scaun cu rotile. Bertens le-a transmis medicilor că nu mai poate sta în picioare din cauza crampelor și a părăsit terenul în scaun cu rotile. Având o asemenea imagine în față, adversara sa, probabil nervoasă că a pierdut confruntarea, și-a ieșit efectiv din fire. Nu a fost suficient refuzul de a saluta adversara, așa cum se obișnuiește cu fair-play la finalul fiecărui meci. Sara Errani a considerat de cuviință să o batjocorească pe greu încercata Kiki Bertens, imitând-o în timpul meciului, ca și cum ar fi sugerat că olandeza se preface. Mai mult decât atât, Sara Errani și-a dat serios în petec când a înjurat la ieșirea de pe teren.

Sara Errani, pusă la zid. „Cel mai rușinos lucru pe care l-am văzut!

Gesturile sportivei Sara Errani, locul 150, nu au rămas netaxate de internauții care au văzut scenele inimaginabile. Presa franceză a vorbit despre starea mentală a jucătoarei din Italia.

„Lipsă de respect, lipsă de sportivitate”, „După ce a făcut, Sara Errani ar trebui să se retragă. E cel mai rușinos lucru pe care l-am văzut”, „Sara Errani nu numai că a pierdut, ci e o pierzătoare”, „Nu o să înțeleg niciodată cum a ajuns Sara Errani într-o finală de Grand Slam”, sunt unele dintre comentariile fanilor, după scenele scandaloase de la Roland Garros.

„La ieșirea de pe teren, finalista din 2012, căzută pe locul 150, a refuzat să o salute la finalul meciului. A părăsit terenul înjurând în italiană, care ne arată puțin care este starea sa mentală”, au scris jurnaliștii de la L’Equipe.

Scandalul a apărut la scurt timp după ce unui jucător din circuitul ATP i s-a refuzat participarea la Roland Garros 2020.

Sara Errani o acuză pe Kiki Bertens de simulare. „ A râs de mine”

Sara Errani nu are ce să-și reproșeze după gesturile din timpul meciului, dar și de la finalul acestuia. Italianca o acuză pe Kiki Bertens că a simulat totul. La conferința de presă, Sara Errani a declarat că la vestiare a surprins-o pe olandeză într-o stare fizică bună.

„Mi s-a părut că râde de mine. A jucat excelent, dar nu mi-a plăcut deloc situația. Ești accidentată, apoi alergi așa cum nu ai făcut-o vreodată.

Nu îmi plac astfel de lucruri. A ieșit de pe teren în scaun cu rotile, apoi am văzut-o în vestiar, arăta perfect, nu mai avea nimic. Nu poți alerga așa dacă ai probleme”, a declarat Sara Errani.

În turul 3 la Roland Garros, Kiki Bertens (locul 8 WTA) o va avea ca adversară pe Katerina Siniakova, jucătoare din Cehia aflată pe locul 62 WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe