Robert Negoiță umple buzunarele familiei cu bani de la primăria Sectorului 3? Sumele afacerii sunt fabuloase

Cristian Cojocaru 11.04.2021, 12:55
Robert Negoiță umple buzunarele familiei cu bani de la primăria Sectorului 3? Sumele afacerii sunt fabuloase

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță umple buzunarele familiei cu banii primăriei. Ziarul Libertatea a făcut o investigație în care a arătat cum familia edilului de sector a primit sume impresionante de bani cu ajutorul unor contracte alambicate.

Robert Negoiță umple buzunarele familiei cu banii primăriei

Descoperirea incredibilă arată cum o companie din Sectorul 3 achită unei firme care este deținută prin alte firme de către Ilie și Lidia Negoiță. Părinții primarului Negoiță au primit prin aceste firme suma de 250.000 de euro. Potrivit anchetei, banii reprezintă chiria pe 10 ani pentru un drum privat care ar permite accesul către stația publică de sortare a deșeurilor de la Cățelu, amenajată de către Primăria Sectorului 3, conform Libertatea.ro.

Astfel, în data de 14 octombrie 2019, compania ”Edificia Star Construct S.R.L.” și compania publică ”Societatea SD3 Salubritate și Deszăpezire S.R.L.” au încheiat un contract de închiriere pentru suprafața de 2.390 de metri pătrați. Astfel, această suprafață este parte a unui teren privat în zona Pallady din Capitală.

Firma ”Edificia Star Construct S.R.L.” este deținută de părinții primarului, iar acționare la această companie sunt alte 2 firme unde proprietari sunt rude ale edilului Sectorului 3.  Firma ”SD3 Salubritate și Deszăpezire S.R.L.” este o societate a Consiliului Local Sector 3, ia aceasta administrează inclusiv stația de sortare din Cățelu.

Obiectul afacerii este facut de inchirierea terenului pentru drumul de acces spre statia de sortare a gunoaielor
Obiectul afacerii este facut de inchirierea terenului pentru drumul de acces spre statia de sortare a gunoaielor

Companiile deținute de familia edilului

Obiectul afacerii este făcut de închirierea terenului pentru drumul de acces spre stația de sortare a gunoaielor. Costul contractului este de 4 lei/lună/mp. Suma se ridică la 9.560 de lei lunar fără TVA, echivalentul a 2.000 de euro pe lună ceea ce înseamnă 24.000 de euro pe an. Astfel, câtă vreme stația va funcționa, primăria are nevoie de acces.

Potrivit datelor de la termene.ro, acționarii firmei ”Edificia Star Construl S.R.L.” sunt: Bloom Project Development SRL (39%) Value Investor Expert SRL (36%) Jacob Gardens SRL (23%) Acționară a Edificia, Bloom îi are acționari cu 50% pe Lidia și Ilie Negoiță, iar restul este deținut de companiile cu numele RIN.

Companiile RIN îi au acționari majoritari pe părinții și sora edilului după cum urmează:

  • RIN Hospitality Company: Lidia Negoiță – mama (37%) Ilie Negoiță – tatăl (33%) Iulia-Luminița Manolache (fostă Negoiță) – soră mai mare (29%);
  • RIN Resort & Spa:  Lidia Negoiță – mama (35%) Ilie Negoiță – tatăl (34%) Iulia-Luminița Manolache (fostă Negoiță) – soră mai mare (30%);
  • RIN Grand Estate SRL: Lidia Negoiță – mama (35%) Ilie Negoiță – tatăl (34%) Iulia-Luminița Manolache (fostă Negoiță) – soră mai mare (30%).

Astfel, banii publici ai Primăriei Sectorului 3, ajung treptat la părinții primarului Negoiță. Mihai Nițu, președintele Consiliului de Administrație al societății Primăriei a venit cu o reacție cu privire la închirierea terenului de la compania deținută de părinții  lui Robert Negoiță.

„Am avut nevoie să închiriem, pentru că nu aveam drum de acces când am cerut autorizație de funcționare. Ne-a impus Agenția pentru Protecția Mediului. Pentru siguranța la incendiu e nevoie de două drumuri de acces.Unde în București ai putea găsi acest preț? Și am obținut fix cât aveam nevoie, nu ne-au condiționat să luăm întregul teren, ci ne-au lăsat să închiriem doar bucata de drum de care aveam nevoie”, a explicat Nițu.

Urmăriți Impact.ro și pe