Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a ieșit cu bicicleta în parc. Explicația halucinantă a edilului

Redacția IMPACT 20.04.2020, 09:02
Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a ieșit cu bicicleta în parc. Explicația halucinantă a edilului

Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Capitalei a fost surprins în timp ce se plimba într-unul din parcuri, în prima zi de Paște. Ce spune edilul despre această ieșire în parc, într-un timp în care România încă se confruntă cu peste 8.700 de cazuri de oameni infectați cu noul virus?

Robert Negoiță, plimbări în parc, pe bicicletă, în plină pandemie

În ciuda faptului că parcurile au fost închise, ca măsură de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, Robert Negoiță, primarul sectorului 3 s-a plimbat cu bicicleta chiar în prima zi de Paște. Prezența sa nu a trecut neobservată.
O doamnă care locuiește la un bloc situat lângă parcul IOR a surprins câteva cadre, duminică, în centrul cărora se afla Robert Negoiță. Mai mult, femeia, care se afla pe podul de lângă parc a interacționat cu edilul, pe care l-a întrebat de ce nu respectă regulile de izolare și de ce se plimbă în parc, în condițiile în care acestea sunt inchise, ca măsură de protecție adoptată în urma pandemiei de COVID-19.

Sursa foto: captură video/ Facebook/ Lilia Stana
Sursa foto: captură video/ Facebook/ Lilia Stana

„Verific ca totul să fie în regulă”, a fost răspunsul lui Robert Negoiță, care venise la plimbare cu cu bicicleta, în parc, alături de iubita sa. Edilul sectorului 3 a ales o ținută lejeră, alcătuită din pantaloni scurți și o cămașă, profitând de vremea frumoasă de afară, dar încălcând regulile impuse de ordonanțele militare.

„Am vorbit preț de cateva minute. Dupa alte intrebari de ce ni se interzice noua famiilor cu copii intrarea in parc, mi-a raspuns ca nu el a inchis parcurile si nu el a dat ordonanța militară. De ce tocmai edilul sectorului 3 se plimba prin parc incalcand ordonanta militară ? Dupa ce a plecat, am abordat un jandarm care statea in apropiere si supraveghea accesul in parc. La intrebarea de ce domnului Negoita ii este permisa plimbarea prin parc, ne-a raspuns ca dansul are declaratia pe proprie raspundere si ca politia locala care supraveghează parcul este in subordinea primarului. Cum vi se pare, legea este egala pentru toti?”, a mai adăugat femeia, în postarea sa, care la scurt timp a devenit virală.

Răspunsul oficial al edilului

La câteva ore după întâmplare, Robert Negoiță a venit cu o explicație, pe pagina sa de Facebook. Primarul susține că vizita sa a avut loc în contextul în care, nu a avut timp liber suficient pentru a vedea situația în care se află parcul IOR, pentru că, în „În administrația locală, nu ai niciodată liber.”

„În administrația locală, nu ai niciodată liber. Dimpotrivă, trebuie să te folosești de fiecare > pentru a rezolva și chestiuni pentru care nu ai avut timp. Azi am dat o tură completă în Parcul IOR, fiindcă nu reușisem de ceva timp să fac asta. Am constatat, din păcate, că deși există personal alocat pentru mentenanța parcului, chiar și în această perioadă, sunt elemente ce trebuie rezolvate rapid. De la reparații la mobilierul stradal și până la refacerea spațiilor verzi și a anumitor zone. Mâine, am convocat o ședință cu cei ce se ocupă de mentenanța Parcului IOR și le voi trasa câteva sarcini clare. Desigur, vă țin la curent.
PS: Pentru cei care confundă niște sacoșe cu pâine uscată cu un fel de coșulețe pentru picnic: da, am avut cu mine niște pâine uscată pe care am luat-o tocmai pentru a hrăni păsările din parcul nostru”, a scris Rober Negoiță pe pagina sa de Facebook.