Rezultate repartizare licee 2022. Află la ce liceu ai fost repartizat – Update

Emanuela Pană, Andra Daoud 14.07.2022, 10:33
Rezultate repartizare licee 2022. Află la ce liceu ai fost repartizat – Update

Rezultate repartizare licee 2022, vezi la ce liceu ai intrat. Ministerul Educației va publica joi, 14 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a, pentru anul școlar 2022-2023. La fel ca la Evaluarea Națională și BAC, căutarea rezultatelor repartizării computerizate se face în baza unui cod unic atribuit fiecărui candidat.

Rezultate repartizare licee 2022. Cum afli la ce liceu ai intrat

UPDATE, 14 iulie 2022: Rezultatele repartizării la liceu 2022 au fost afișate pe site-ul Ministerului Educației și pot fi consultate AICI. Rezultatele pentru fiecare județ în parte pot fi accesate dând click pe județul care vă interesează.

ALBA
ARAD
ARGEȘ
BUCUREȘTI
BACĂU
BIHOR
BISTRIȚA-NĂSĂUD
BRĂILA
BOTOȘANI
BRAȘOV
BUZĂU
CLUJ
CĂLĂRAȘI
CARAȘ SEVERIN
CONSTANȚA
COVASNA
DÂMBOVIȚA
DOLJ
GORJ
GALAȚI
GIURGIU
HUNEDOARA
HARGHITA
ILFOV
IALOMIȚA
IAȘI
MEHEDINȚI
MARAMUREȘ
MUREȘ
NEAMȚ
OLT
PRAHOVA
SIBIU
SĂLAJ
SATU-MARE
SUCEAVA
TULCEA
TIMIȘ
TELEORMAN
VÂLCEA
VRANCEA
VASLUI

ȘTIREA INIȚIALĂ

Rezultatele repartizării computerizate vor fi anunțate joi, 14 iulie, pe site-ul edu.ro, absolvenții de gimnaziu fiind repartizați având în vedere ierarhia publicată pe site-ul admitere.edu.ro. În funcție de media obținută la examenul de Evaluare Națională, absolvenții au făcut opțiunile pentru admiterea la liceu.

Așa cum probabil majoritatea părinților și elevilor știu deja, rezultatele vor fi afișate pe baza codului de candidat. Lista cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal va fi afișată în unitățile de învățământ gimnazial. Intră AICI pentru a vedea la ce liceu ai fost repartizat.

Fișele cu opțiuni pentru repartizarea la licee 2022 s-au completat în perioada 4-11 iulie de către absolvenții clasei a VIII-a, în prezența părinților sau a reprezentanților legali și a dirigintelui clasei. În 2022, admiterea la liceu s-a făcut pe baza mediei obținute la examnele de la Evaluare Națională și pe baza mediei generale din cei patru ani de școală, fără concursuri.

Calendar admitere la liceu 2022

 • 30 iunie 2022: Depunerea declarațiilor de către părinții sau reprezentanții legali ai candidaților care optează pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă, la secretariatele unităților de învățământ de proveniență.
 • 1 iulie 2022: completarea de către secretariatele școlilor a fișelor de înscriere cu numele/codul unității de învățământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenților clasei a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele și mediile obținute la evaluarea naționala din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere, prin preluarea acestora din aplicația informatică centralizată.
 • 4-5 iulie 2022: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către candidații care solicită întrarea pe locurile speciale pentru rromi și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ.
 • Introdcerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere, verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fiș alistată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator.
 • 7 iulie 2022: Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru rromi și comunicarea rezultatelor candidaților. Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru rromi se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere.
 • 4-11 iulie 2022: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a
 • 4-11 iulie 2022: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.
 • 12 iulie 2022: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.
 • 12 iulie 2022: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.
 • 13 iulie 2022: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională.
 • 13 iulie 2022: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.
 • 14 iulie 2022: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023.
 • 14 iulie 2022: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.
 • 15-20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
 • 20 iulie 2022: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.
 • 21, 22 și 25 iulie 2022: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
Urmăriți Impact.ro și pe