Rezultate Evaluarea Națională 2020. Edu.ro a afișat notele la Capacitate. LIVE UPDATE

Daria Petrescu 22.06.2020, 13:33
Rezultate Evaluarea Națională 2020. Edu.ro a afișat notele la Capacitate. LIVE UPDATE

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate de Edu.ro la începutul acestei săptămâni. Elevii au susținut săptămâna trecută, probele pentru Evaluarea Națională la Limba și literatura română, matematică și Limba și literatura maternă. Sesiunea de examene s-a susținut în condiții speciale, pe fondul coronavirusului. 10 zile au fost stabilite, din 2 iunie până joi, 12 iunie, pentru pregătirea examenelor în condiţii cu totul şi cu totul speciale. Iată rezultatele la Evaluarea Națională 2020, afișate de Edu.ro.

UPDATE, 22 iunie, ora 13.30. Au fost publicate rezultatele examenului de Capacitate. Pentru a afla ce notă a luat la Evaluarea Națională 2020, fiecare elev a primit un cod prin care poate accesa rezultatul și poate vedea ce notă a luat. Se poate accesa făcând click AICI și apoi introducând codul.

Rezultate Evaluarea Națională 2020. Cum poți afla ce note ai luat la Capacitate

Probele scrise de la Evaluarea Națională 2020 s-au încheiat joi. Atunci a avut loc proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate la Evaluarea Națională sunt anunțate luni, 22 iunie, până la ora 12.

Ministerului Educației a luat decizia de anonimizare a rezultatelor examenului de Evaluare Națională 2020. Pe  16 iunie, această decizie a fost transmisă tuturor unităților de învățământ din teritoriu.

După examenul de matematică la Evaluarea Națională 2020, fiecare elev a primit un cod personal
După examenul de matematică la Evaluarea Națională 2020, fiecare elev a primit un cod personal

Astfel, miercuri, 17 iunie, după examenul de matematică la Evaluarea Națională 2020, fiecare elev a primit un cod personal, care va putea fi folosit pentru aflarea rezultatelor.

Atunci când în centrele de examen vor fi afișate rezultatele, acestea nu vor mai include numele elevilor, ci doar codurile acestora.

Pe listele cu rezultatele de la Evaluarea Națională vor apărea în loc de nume, codul candidatului, școala de provenienţa şi rezultatele la limba română, matematică şi limba maternă, potrivit știrile Protv.ro Motivul pentru care s-a luat această decizie este legat de posibilitatea ca unii părinți să nu dorească faptul ca notele obținute de copiii lor să fie publice.

Rezultate Evaluarea Națională 2020. Când se depun contestațiile

Elevii nemulţumiţi de notele primite la Evaluarea Națională 2020 vor putea depune contestaţii online.

Astfel că, prin intermediul unui mail există un interval orar, care trebuie verificat. Şi, este foarte important ca părinţii să ştie că în urma contestaţiei, .

Contestațiile se pot depune luni, 22 iunie, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00. Pe 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Elevii au purtat măști la examen

Proiectul de lege pentru reglementarea situaţiei de alertă prevede instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise. De asemenea,  spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

“Pe durata stării de alertă, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă”, a informat Dancă, după şedinţa de Guvern.

În sălile de examen pentru Bacalaureat și Evaluarea națională, băncile au fost amplasate la doi metri distanță. Elevii au purtat masca și, pentru prima dată, vor putea depune contestații online. În unele școli din Capitală, autoritățile au montat separatoare de plastic pe mese.

Urmăriți Impact.ro și pe