Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la limba maternă. Ce au avut de făcut elevii

Stan Filon 23.06.2022, 16:05
Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la limba maternă. Ce au avut de făcut elevii

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la limba maternă. Impact.ro vă spune exact ce au avut de făcut elevii la această probă de Bac și cum se rezolvau, de fapt, subiectele care au picat anul acesta, imediat cum Ministerul Educației va face publice aceste informații. Așadar, emoțiile pentru absolvenții de clasa a XII-a încă nu s-au terminat, deoarece încă nu au terminat cu toții examenul maturității. Pe data de 23 iunie se va susține proba la Limba si literatura maternă.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la limba maternă

Pe data de 23 iunie, absolvenții de clasa a XII aparținând minorităților naționale vor susține Proba la disciplina Limba și literatura maternă. Această probă scrisă la Limba maternă se susţine în limba maghiară, germană, croată, sârbă, italiană, ucraineană, turcă și slovacă, iar Impact.ro vă va spune exact cum se rezolvau subiectele, imediat ce Ministerul Educației va pune la dispoziție aceste date.

Update: Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la Limba și literatura maternă:

Rezolvare subiecte limba croată maternă

Rezolvare subiecte limba germană maternă

Rezolvare subiecte limba italiană maternă

Rezolvare subiecte limba maghiară maternă

Rezolvare subiecte limba sârbă maternă

Rezolvare subiecte limba slovacă maternă

Rezolvare subiecte limba turcă maternă

Rezolvare subiecte limba ucraineană maternă

Prima sesiune a Bacalaureatului 2022 a început pe data de 6 iunie, cu evaluarea competenţelor digitale şi a celor lingvistice de comunicare orală în limba română. A continuat între 8 – 9 iunie cu Proba B – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, apoi între 8 – 10 iunie candidații au fost testați la Proba D – evaluarea competenţelor digitale. Între 14 – 16 iunie candidații au susținut proba C – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, după care au început emoțiile mari aduse de probele scrise.

Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la limba materna
Rezolvare subiecte Bacalaureat 2022 la limba materna

Când se încheie prima sesiune de Bacalaureat 2022

Pe 20 iunie Bacalaureatul 2022 a continuat cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului a fost programată pe 21 iunie, fiind urmată pe 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se desfăşoară pe 23 iunie, care este și ultima probă a Bacalaureatului 2022.

Trebuie să le reamintim candidaților că probele sunt monitorizate audio-video și nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu. Examenul scris începe la ora 9:00 și durează timp de 3 ore.

Potrivit Ministerului Educaţiei, anul acesta 126.454 de absolvenţi de liceu – 111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare – s-au înscris pentru a susţine probele integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare, potrivit Agerpres. Primele rezultate ale examenul de Bacalaureat 2022 vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12:00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeaşi zi, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise. Trebuie specificat faptul că dacă un candidat promovează un examen în această sesiune, dar este declarat picat, în sesiunea următoare nu va mai susține examenul promovat anterior.

Candidații care nu reușesc să promoveze examenul de Bacalaureat mai au o șansă la sesiunea din toamnă, unde vor putea susține probele pe care nu le-au promovat la sesiunea anterioară.

Calendarul sesiunii de toamnă:

18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
16 august 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
17 august 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
19 august 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...