Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba maternă. Baremele de corectare

Badea Violeta 19.08.2022, 15:04
Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba maternă. Baremele de corectare

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba maternă. Pe data de 19 august 2022, elevii claselor a XII-a au susținut examenul la Limba și Literatura maternă. Aceasta a fost ultima proba scrisă. Începând cu data de 22 august 2022, candidații vor susține probele orale. Află cum se rezolvă corect cerințele la limba maternă, potrivit baremului publicat pe edu.ro.

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba maternă

UPDATE. Ministerul Educației a publicat Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba maternă. Vezi AICI baremele de corectare.

Limba maternă a fost ultima probă scrisă a celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat din acest an, susținută în perioada august-septembrie. Această ultimă probă de BAC a fost susținută doar de candidații care aparțin minorităților naționale, ceea ce înseamnă că cerințele au fost formulate în limbile maghiară, sârbă, slovacă, turcă, ucraineană, italiană, germană și croată.

Proba la Limba maternă s-a dat vineri, pe data de 19 august. Elevii claselor a XII-a au trebuit să fie prezenți în sala de examen până la ora 8:30, pe baza actului de identitate.

La ora 9:00 a început proba scrisă și a durat trei ore, însemnând 180 de minute, timp în care candidații au trebuit să parcurgă cu atenție toate cerințele întocmite de reprezentanții Ministerului Educației. În momentul în care site-ul edu.ro va fi actualizat, Impact.ro va publica rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba maternă!

 

examen
Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba maternă

Când se încheie a doua sesiune de BAC 2022

Ce de-a doua sesiune a examenului de BAC 2022 a început pe data de 16 august, cu proba scrisă la limba și literatura română. A doua zi, pe data de 17 august, candidații au susținut proba obligatorie a profilului, apoi pe 18 august au dat proba la alegere a profilului și specializării. Pe 19, așa cum am menționat și mai sus, s-a susținut proba scrisă la limba maternă, după care încep emoțiile pentru probele orale.

Între 22 – 23 august, elevii dau proba orală la Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe 24 august urmează proba la Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Proba la Evaluarea competențelor digitale a fost programată pe 25 august, iar între 26 și 29 august, elevii susțin Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate pe data de 31 august, până la ora 12:00. Între orele 12:00 – 18:00, elevii nemulțumiți pot depune contestațiile. Între 1 – 2 septembrie, profesorii vor lucra soluționa contestațiile, urmând ca pe data de 3 septembrie să fie afișare rezultatele finale.

Condiţii de promovare a examenului de BAC 2022

Pentru ca un elev să promoveze examenul de Bacalaureat trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să-și fi echivalat sau recunoscut (după metodologia de Bacalaureat 2022) toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • ă obţină media generală 6 (cel puţin) la probele scrise.

Potrivit Ministerului Educației, media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Citește și Sorin Cîmpeanu, despre noul Bacalaureat: Se va aplica în 2027 iar subiectele ar putea fi grilă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...