Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la istorie. Baremele de corectare

Ana Anitoiu 17.08.2022, 16:12
Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la istorie. Baremele de corectare

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la istorie. Ce au avut elevii de rezolvat la cea de-a doua probă a examenului, cea de profil? Imediat ce va fi publicată rezolvarea subiectelor, Impact.ro va afișa baremele de corectare și răspunsurile corecte pentru toate subiectele. Absolvenții de liceu la profilul umanist vor susține această probă miercuri, 17 august.

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la istorie

Update miercuri, 17 august 2022, ora 16:12. Baremul de corectare a lucrărilor la proba de Istorie a examenului de Bacalaureat 2022 a fost publicat. Vedeți AICI cum trebuiau rezolvate subiectele pentru a obține nota maximă.

Știrea inițială:

Proba la istorie la examenul de Bacalaureat este susținută de cei de la filiera teoretică, profilul umanist; filiera vocațională, profilul artistic; profilul sportiv; profilul teologic, precum și profilul pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activități extrașcolare, pedagog școlar și educator-puericultor.

Candidații la BAC 2022, sesiunea de toamnă, vor susține această probă obligatorie a profilului miercuri, 17 august, la o zi după prima probă a examenului de Bacalaureat, la Limba și literatura română.

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamna la istorie
BAC 2022

BAC 2022. Ce subiecte la istorie au primit candidații în prima sesiune

În prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2022, la subiectul I, candidații au primit fragmente suport din două texte: unul scris de T. Judt, „Epoca postbelică: o istorie a Europei de după 1945”, iar altul de I. Kershaw, „Drumul spre iad. Europa, 1914-1949”.

Pe baza acestor fragmente, candidaților li s-a cerut, printre altele: să numească o instituție politică menționată într-unul dintre texte; să precizeze o informație referitoare la evenimentul din anul 1947; să identifice un lider politic și un spațiu istoric; să spună în ce sursă există o anumită afirmație.

O altă cerință a fost ca absolvenții de liceu să scrie o relație cauză-efect stabilită între două informaţii selectate dintr-una dintre surse, precizând rolul fiecăreia dintre aceste informaţii – cauză, respectiv efect. Candidaților li s-a mai cerut, printre altele, să menționeze o asemănare între două practici politice utilizate în perioada național – comunismului, în România.

BAC 2022, istorie, sesiunea de vară. Care au fost cerințele la subiectele II și III

La cel de-al doilea subiect, notat cu 30 de puncte, candidații au primit ca text suport un fragment din „Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova”, de Ioan Aurel Pop și I. Bolovan. Li s-a cerut, printre altele, să precizeze secolul în care se desfășoară evenimentele descrise în sursa dată, precum și să menționeze două informații referitoare la politica internă din timpul domniei lui Dimitrie Cantemir.

În plus, candidaților la BAC 2022, sesiunea de vară, li s-a cerut să formuleze, pe baza sursei date, un punct de vedere referitor la prevederile Tratatului de la Luțk, susținându-l cu două informaţii selectate din sursă. Tinerii au mai trebuit să argumenteze, printr-un fapt istoric relevant, afirmaţia potrivit căreia românii participă la acțiuni militare desfășurate în secolele al XV-lea – al XVI-lea.

La cel de-al treilea subiect, notat cu 30 de puncte, candidații la BAC 2022, prima sesiune, au trebuit să scrie un eseu de aproximativ două pagini despre evoluția spațiului românesc în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și în primele două decenii ale secolului al XX-lea.

BAC 2022, sesiunea de toamnă. Când vor fi afișate rezultatele

Potrivit calendarului Bacalaureatului 2022, a doua sesiune, după proba la Limba și literatura română și cea la Istorie sau Matematică, tinerii vor susține, joi, 18 august, proba la alegere a profilului și specializării. Sesiunea de toamnă a probelor scrise de la BAC 2022 se va încheia, vineri, 19 august, cu cea la Limba și literatura maternă.

Ulterior, în perioada 22 – 23 august 2022, va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A. Pe 24 august vor fi evaluate competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, proba B.

Vor urma evaluarea competențelor digitale, proba D, pe 25 august, iar apoi, pe 26 și 29 august 2022, evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Candidații vor afla primele rezultate la sesiunea de toamnă a examenului pe 31 august, până la ora 12:00. Tinerii vor putea depune contestațiile în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, urmând ca acestea să fie rezolvate pe 1 și 2 septembrie. Notele finale ale candidaților vor fi afișate la data de 3 septembrie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...