Revoltă la meciul condus de Istvan Kovacs în Champions League: „Sunt teroriștii fotbalului”. Ce a spus Pep Guardiola despre echipa lui Diego Simeone

Sorin Barbu 06.04.2022, 09:31
Revoltă la meciul condus de Istvan Kovacs în Champions League: „Sunt teroriștii fotbalului”. Ce a spus Pep Guardiola despre echipa lui Diego Simeone

A fost o seară încrâncentă în UEFA Champions League. Manchester City a învins greu Atletico Madrid, într-un meci arbitrat de Istvan Kovacs, iar Pep Guardiola a criticat tactica ultra-defensivă a lui Diego Simeone. În a doua partidă Liverpool s-a impus cu 3-1 pe terenul formației Benfica Lisabona.

Istvan Kovacs, criticat după meciul Manchester City – Atletico Madrid

Duelul Manchester City- Atletico Madrid a fost condus de Istvan Kovacs. Centralul din Carei a fost ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial a fost italianul Marco Di Bello. Arbitrul român s-a achitat bine de sarcini și în dreptul lui nu a fost înregistrată nicio greșeală majoră. Cu toate acestea expertul Marca în arbitraj a avut ceva de obiectat.

„Istvan Kovacs nu a arbitrat rău, dar nu cred că se ridică la nivelul lui Gil Manzano, Felix Brych sau Hațegan. Cred că UEFA ar trebui să mizeze pe cei mai buni în această fază a competiției”.

Pep Guardiola, declarație de pus în ramă

Manchester City a câștigat cu 1-0, după golul înscris de Kevin De Bruyne în minutul 70. Fanii au fost furioși că Atletico s-a apărat tot meciul și nu a trimis niciun șut la poartă. Au reacționat dur pe rețelele sociale.

„Diego Simeone și Atletico sunt teroriști ai fotbalului. Oricât de mult urăsc Pep și City, vreau ca Atletico să fie eliminată. Cea mai rea echipă care a existat vreodată!”.

„E îngrozitor ce vedem la Atletico! Iar oamenii se mulțumesc să spună despre Simeone că este un manager de top”.

Și Pep Guardiola s-a plâns de strategia lui Atletico Madrid și a spus că este o tactiă din „preistorie”.

„E greu să ataci când se apără adversarul cu 5 fundași și 5 mijlocași. Și în preistorie, și azi și peste 1000 de ani va fi greu. Cei de la Atletico sunt foarte buni în ceea ce fac. Au mulți ani împreună. Nu ne așteptam să terminăm cu 3-0 sau 4-0. Știam cu cine ne duelăm. Primesc puține goluri.

A fost un joc dificil. Au jucat cu 5 fundași și 5 mijlocași în mare parte din meci. Acest rezultat e unul dur pentru Atletico. Returul va fi un test bun pentru noi. Cred că meciul de la Madrid va semăna cu ultimele 20 de minute din acest meci”, a declarat Guardiola la conferința de presă.

„Îndrăgostit de povestea ta (n.r. a clubului rojiblanco) încă din preistorie. Mândru că sunt la Atletico”, a scris Koke, căpitanul formației din Madrid, pe pagina sa de Instagram.

În cea de-a doua partidă, Liverpool s-a impus cu 3-1 la Lisabona, în duelul cu Benfica. Konate, Mane și Diaz au marcat golurile oaspeților, în vreme ce pentru gazde a marcat Nunez.

Urmăriți Impact.ro și pe