Revoltă în Liga 1 din cauza FCSB și a lui Raed Arafat. ”Am pierdut banii ca proștii”

Cristian Cojocaru 15.01.2021, 09:35
Revoltă în Liga 1 din cauza FCSB și a lui Raed Arafat. ”Am pierdut banii ca proștii”

Șeful departamentului de scouting al campioanei CFR Cluj, Marius Bilașco, este revoltat de o situație din Liga 1, în care FCSB și Raed Arafat sunt priviți vinovați de anumite acțiuni ale contextului pandemic. Bilașco este curios de soluționarea acestei situații.

Privilegiul celor de la FCSB a creat o revoltă în Liga 1

Deși sunt mai multe interdicții impuse pe baza contextului pandemic, FCSB este singura formație din Liga 1 care a fost într-un cantonament în afara țării. UTA la rândul ei a efectuat o călătorie în afara țării, pentru un meci amical cu Szeged. În zadar s-a încercat a afla ce părere au autoritățile despre acest lucru, răspunsul fiind din partea fiecărei instituții că ”nu am primit nici o solicitare și nu am oferit nici o aprobare pentru ca FCSB să evite o eventuală carantină”, potrivit gsp.ro.

Avertizată că s-ar putea confrunta cu carantinarea la întoarcerea din Turcia, Gigi Becali a cerut ca după revenirea echipei să efectueze un meci de verificare, astfel DSP va încadra clubul la ”competiție sportivă”, lucru care i-ar putea pune în avantajul de a evita izolarea pentru cel puțin 10 zile. Potrivit măsurilor luate de către autorități, la întoarcerea dintr-o zonă galbenă, este necesară carantinarea.

Deși sunt mai multe interdicții impuse pe baza contextului pandemic, FCSB este singura formație din Liga 1 care a fost într-un cantonament în afara țării
Deși sunt mai multe interdicții impuse pe baza contextului pandemic, FCSB este singura formație din Liga 1 care a fost într-un cantonament în afara țării

Care a fost reacția lui Marius Bilașco

În mod normal, la întoarcerea în țară dintr-o zonă galbenă, cu risc epidemiologic, carantinarea este obligatorie. Marius Bilașco a spus că CFR Cluj a anulat toate planurile de a se duce în cantonamentele din Turcia și Spania din cauza carantinei cu care s-ar confrunta la întoarcere. FCSB însă, nu a ținut cont de riscul la care se supun așadar, oficialii CFR Cluj așteaptă ca legea să fie respectată de FCSB.

„Suntem curioși cum se va soluționa această situație. Dorința noastră a fost de a ne pregăti în condiții bune și de a face un cantonament în străinătate, dar noi am ales să respectăm legea și am rămas în țară. Am avut avans dat pentru un cantonament tot în Turcia, pe care l-am pierdut. A fost vorba de vreo 15.000 euro. Ni s-a transmis de la DSP că la întoarcere vom intra în carantină.Am ales să respectăm legea, dar asta nu înseamnă că suntem proști. Am văzut că domnul Gigi Becali a spus că toți cei care au rămas în țară nu s-au gândit la cantonament afară.

Ne-am gândit, dar am ales să respectăm legea. Cred că am procedat corect și în spiritul legii, pentru că toți trebuie să o respectăm.Eu cred că nu există loc de interpretări, nu pot vedea unde poate fi o breșă, ca tu să fentezi legea. Dacă FCSB nu va intra în carantină și se va crea un precedent, în următoarea pauză competițională vom alege să mergem și noi undeva, într-o țară din zona galbenă sau roșie. Fără a avea vreo problemă în momentul întoarcerii în țară”, a declarat Marius Bilașco la PRO X.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI