Revoltă după performanța lui David Popovici. Sunt vizați banii pe care îi va primi de la stat

Stan Filon 25.06.2022, 11:35
Revoltă după performanța lui David Popovici. Sunt vizați banii pe care îi va primi de la stat

Un fost fotbalist de națională se revoltă, după premiul pe care prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a anunțat pentru înotătorul David Popovici, cel care a strălucit la Campionatul Mondial de Înot de la Budapesta. Sportivul în vârstă de doar 17 ani a obținut două medalii de aur, la proba de 200 și de 100 de metri liber, lucru care s-a mai întâmplat o singură dată, în urmă cu 49 de ani. Șeful Executivului a anunțat suma pregătită de Guvern pentru performanța adolescentului.

Revoltă după performanța lui David Popovici

Așadar, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că David Popovici, medaliat cu aur în probele de 100 și 200 m la CM Natație Budapesta, va primi suma de un milion de lei pentru performanțele sale. Acest anunț l-a revoltat pe un fost fotbalist de națională, care recunoaște meritele tânărului înotător, însă cere tratament egal pentru toți campionii României.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că Executivul a decis alocarea sumei de un milion de lei pentru sportivul David Popovici, banii provenind din Fondul de rezervă al Guvernului. În plus, ​preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie.

Revolta dupa performanta lui David Popovici
Revolta dupa performanta lui David Popovici

„Ți se pare că e normal?”

Ei bine, anunțul l-a nemulțumit pe Basarab Panduru, fost fotbalist important al naționalei României. Acesta recunoaște meritele adolescentului, însă este de părere că și alți mari campioni ai României ar trebui să fie recompensați în același mod.

„Ți se pare că e normal? Doar 6 oameni au mai primit, nu? E foarte bine, dar sunt și alți oameni care ar fi trebuit să primească. Anamaria Brânză nu mai are unde să pună medaliile…Să nu fiu înțeles greșit. Eu m-am bucurat când am văzut. Mi se pare că nu e doar victoria lui, ci victoria sportului românesc. Dar, de acum, toți care se duc și obțin medalii la Mondiale trebuie să primească 100.000 de euro. La toate sporturile olimpice! Vin cei de la canotaj. Ce, ei muncesc mai puțin? Stau 11 din 12 luni în cantonament. Toată lumea muncește și toată lumea trebuie să primească 100.000 de euro de acum”, a declarat Basarab Panduru pentru Orange Sport.

A scris istorie la numai 17 ani

David Popovici a scris istorie la vârsta de 17 ani, la Campionatul Mondial de Înot de la Budapesta, unde a câștigat proba de 200 și de 100 de metri liber. Un singur sportiv mai reușise ceea ce a făcut David Popovici. Se întâmpla acum 49 de ani, când Jim Montgomery (SUA – are în prezent 67 de ani) câștiga cele două probe.

După Mondialele de la Budapesta, David Popovici revine în bazin. Începe antrenamentele pentru trei competiții foarte importante.

  • Campionatele Europene de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);
  • Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);
  • Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).​
Urmăriți Impact.ro și pe