Revine criza uleiului. Unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine a restricționat vânzările

Iancu Andreea 15.03.2022, 14:39
Revine criza uleiului. Unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine a restricționat vânzările

Românii s-au îngrămădit zilele trecute să cumpere ulei pentru gătit, ducând la golirea rafturilor principalelor magazine. Totuși, criza uleiului se amplifică în mai multe zone, după ce unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine a decis să restricționeze vânzările. Mai mulți cetățeni și-au dorit să își facă provizii, motiv pentru care au început să dispară sticlele de ulei de pe rafturi.

Criza uleiului afectează populația, după ce un lanț important de magazine a restricționat vânzările

Uleiul de floarea soarelui a devenit un produs alimentar la mare căutare în ultimele zile în România. Acesta a fost golit de pe rafturile mai multor magazine, în timp ce unele lanțuri au impus restricții. Recent, această criză a uleiului a început să ia amploare nu doar în țara noastră, ci și peste graniță. În Germania, din pricina temerilor legate de războiul din Ucraina, cetățenii au ridicat gradul de cerere, motiv pentru care un important lanț de magazine a restricționat vânzările.

Aldi, celebra rețea de supermarketuri din Germania, a introdus mai multe restricții în această privință. Supermarketurile din statul german au raportat o creștere a vânzărilor la uleiul de floarea soarelui, pe fondul conflictului din Ucraina, care stârnește panică și temeri printre cetățeni. Acestea se datorează faptului că Ucraina este statul responsabil de asigurarea a peste 50% din piața mondială a uleiului de floarea soarelui, în timp ce Germania este unul dintre cei mai mari importatori ai produsului alimentar ucrainean.

„În magazinele noastre observăm în prezent o cerere crescută în special pentru ulei de floarea soarelui, precum și la ulei de rapiță și ulei de măsline”, a spus un purtător de cuvânt al lanțului de supermarketuri Aldi Süd.

Criza uleiului revine și afectează unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine
Lanțul de supermarketuri Aldi a restricționat vânzările de ulei de floarea soarelui

Autoritățile din domeniul alimentar îndeamnă la solidaritate

Un purtător de cuvânt din cadrul companiei Aldi Nord a menționat pentru publicația Die Welt că lanțul de magazine pe care îl reprezintă și-a rezervat dreptul de a limita temporar vânzările de ulei de floarea soarelui, la un anumit număr de produse pentru fiecare client.

De asemenea, un alt purtător de cuvânt, din cadrul Asociației Federale a Comerțului cu Amănuntul din Germania a transmis un mesaj în care îi îndeamnă pe clienți să se rezume la achiziții moderate de ulei și să își demonstreze solidaritatea față de restul cumpărătorilor, menționând scenariul care a avut loc și la începutul crizei de coronavirus, când pandemia a determinat mulți clienți să își facă provizii de teama că anumite produse nu se vor mai găsi pe rafturi din cauza crizei sanitare.

Urmăriți Impact.ro și pe