Reușită importantă pentru România. Premieră pentru sud-estul Europei, s-a deschis lângă Craiova

Nicu Stan 01.04.2022, 20:16
Reușită importantă pentru România. Premieră pentru sud-estul Europei, s-a deschis lângă Craiova

Reușită importantă pentru România. Premieră pentru sud-estul Europei, s-a deschis lângă Craiova. Cel mai mare parc tehnologic de Inteligenţă Artificială din sud-estul Europei, ridicat în comuna Mischii din judeţul Dolj, a devenit, de vineri, funcţional, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Vasile. Cine sunt fondatorii?

Premieră în sud-estul Europei. Ce s-a deschis lângă Craiova, la Mischii

Este premieră pentru sud-estul Europei după ce s-a deschis lângă Craiova cel mai mare parc tehnologic de Inteligenţă Artificială.

„Centrul de date unic în România, construit în comuna Mischii, a devenit deja funcţional. În această dimineaţă (vineri – n.red.), am participat la evenimentul de inaugurare al infrastructurii de date a ClusterPower, cel mai mare parc tehnologic de Inteligenţă Artificială din sud-estul Europei”, spune Cosmin Vasile, conform MEDIAFAX.

Centru de date, inaugurat langa Craiova
Centru de date, inaugurat langa Craiova

Inestiție de 40 de milioane de euro

Astfel, campusul de lângă Craiova reprezintă o investiţie de peste 40 de milioane de euro.

„Campusul de lângă Craiova este o investiție de peste 40 de milioane de euro, care va oferi României interconectivitate globală prin conexiunile cu alte 750 de centre de date din întreaga lume. Acesta asigură deja o putere extrem de mare de procesare a informației digitale, folosind tehnologii de ultimă oră. Astfel de investiții pun județul Dolj pe harta celor mai importante obiective de acest fel din lume și asigură plus valoare pentru economia locală”, a mai scris Cosmin Vasile pe pagina sa socială.

Centrul de data de la Mischii, conectat cu 750 de centre din lumea întreagă

Cosmin Vasile spune că centrul de date va oferi României interconectivitate globală prin conexiunile cu alte 750 de centre de date de pe întreg globul.

„Acesta asigură deja o putere extrem de mare de procesare a informaţiei digitale, folosind tehnologii de ultimă oră”, a mai precizat Cosmin Vasile.

Din ce este compus Parcul Tehnologic de lângă Craiova

Parcul tehnologic este compus din cinci centre de date, precum și o unitate de producere a energiei electrice necesară pentru asigurarea consumului întregului campus, după cum informa compania la momentul demarării proiectului, în luna octombrie a lui 2021.

ClusterPower a luat ființă în anul 2019 de trei antreprenori români: Cosmin Georgescu, Vladimir Ester și Carmen Ursa Georgescu. Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower, este expert în energie cu o experiență de 15 ani în management și 20 de ani experiență în domeniul infrastructurii energetice și proiectelor tehnologice complexe.

Ce școli au absolvit fondatorii ClusterPower

Vladimir Ester, CTO ClusterPower, este expert în infrastructură și servicii IT și muncește de 15 ani în domeniul tehnologic și în dezvoltarea de proiecte IT de mare interes.

Nu în ultimul rând, Carmen Ursa Georgescu, CCO ClusterPower este expert în relații internaționale și are 12 ani de experiență în proiecte mari cu prezență pe mai multe continente ale globului. Cei trei fondatori au absolvit EMBA Asebuss și Kenesaw State University.

Urmăriți Impact.ro și pe