Multe gospodine sunt de părere că uleiul este un produs indispensabil în orice bucătărie, dar experții în sănătate atrag atenția asupra riscurilor la care se expun. Mai multe studii au demonstrat efectele negative ale consumului de ulei asupra sănătății. Tocmai din acest motiv este de preferat să eliminăm pe cât posibil acest produs din alimentație. Iată câteva rețete simple și ușoare pentru preparate fără ulei.
Uleiul vegetal conține o cantitate mare de grăsimi saturate și nesănătoase, iar acest lucru poate duce la apariția unor boli. Pare dificil să găsești un fel de mâncare pe care să-l poți găti fără ulei? Ei bine, lucrurile sunt mai simple decât ți-ai imaginat. În continuare îți vom prezenta câteva idei de rețete foarte ușoare pe care oricine poate să le facă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă oțetul, sosul de soia, mierea, usturoiul mărunțit, Sriracha și ghimbirul. Jumătate din compoziție se pune într-un bol cu pulpele de pui și se lasă la marinat circa două ore. Sosul rămas se păstrează pentru mai târziu.
Friteuza se setează la 200 de grade, iar apoi se pune puiul din bol în friteuză. Se așteaptă timp de un sfert de oră, apoise întoarce fiecare pulpă pe cealaltă parte. Într-o crăticioară mai mică, se pune sosul rămas peste foc până începe să se îngroașe. Puiul se scoate pe un platou, iar deasupra se toarnă sosul și se decorează cu bucățile de ceapă verde. Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Friteuza se setează la 190 grade. Într-un bol se adaugă sarea, boiaua, piperul și se amestecă foarte bine. Cu conținutul obținut se ung bucățile de somon. Apoi, acestea se pun în friteuză cu pielea în jos și se lasă la gătit până când capătă o nuanță aurie. Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță și se taie cartofii în formă de bețișoare lungi și subțiri. Apoi, bucățile se adaugă în friteuză și deasupra se stropesc cu o lingură de ulei și se amestecă foarte bine. Se setează friteuza la 18 minute și la 200 de grade. După ce a expirat acest timp, totul este gata! Poftă bună!