Rețete simple și ușoare pentru preparate fără ulei. Oricine poate să le facă

Badea Violeta 24.07.2021, 11:50

Multe gospodine sunt de părere că uleiul este un produs indispensabil în orice bucătărie, dar experții în sănătate atrag atenția asupra riscurilor la care se expun. Mai multe studii au demonstrat efectele negative ale consumului de ulei asupra sănătății. Tocmai din acest motiv este de preferat să eliminăm pe cât posibil acest produs din alimentație. Iată câteva rețete simple și ușoare pentru preparate fără ulei.

Rețete simple și ușoare pentru preparate fără ulei

Uleiul vegetal conține o cantitate mare de grăsimi saturate și nesănătoase, iar acest lucru poate duce la apariția unor boli. Pare dificil să găsești un fel de mâncare pe care să-l poți găti fără ulei? Ei bine, lucrurile sunt mai simple decât ți-ai imaginat. În continuare îți vom prezenta câteva idei de rețete foarte ușoare pe care oricine poate să le facă.

Pulpe de pui în stil asiatic la friteuză

Ingrediente:

  • opt pulpe de pui dezosate
  • sos de soia cu conținut redus de sodiu
  • două linguri de oțet balsamic
  • o lingură de miere
  • trei căței de usturoi
  • o linguriță sos Sriracha
  • o linguriță ghimbir proaspăt ras
  • o legătură de ceapă verde mărunțită

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă oțetul, sosul de soia, mierea, usturoiul mărunțit, Sriracha și ghimbirul. Jumătate din compoziție se pune într-un bol cu pulpele de pui și se lasă la marinat circa două ore. Sosul rămas se păstrează pentru mai târziu.

Friteuza se setează la 200 de grade, iar apoi se pune puiul din bol în friteuză. Se așteaptă timp de un sfert de oră, apoise întoarce fiecare pulpă pe cealaltă parte. Într-o crăticioară mai mică, se pune sosul rămas peste foc până începe să se îngroașe. Puiul se scoate pe un platou, iar deasupra se toarnă sosul și se decorează cu bucățile de ceapă verde. Poftă bună!

Somon la friteuza
Somon la friteuza

Somon la friteuză

Ingrediente:

  • o linguriță de boia afumată
  • o linguriță de sare
  • o jumătate de linguriță de piper proaspăt măcinat
  • două bucăți de somon file cu piele
  • două lingurițe de ulei de măsline

Mod de preparare:

Friteuza se setează la 190 grade. Într-un bol se adaugă sarea, boiaua, piperul și se amestecă foarte bine. Cu conținutul obținut se ung bucățile de somon. Apoi, acestea se pun în friteuză cu pielea în jos și se lasă la gătit până când capătă o nuanță aurie. Poftă bună!

Cartofi prăjiți în friteuză fără ulei

Ingrediente:

  • doi cartofi
  • o lingură ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare:

Se curăță și se taie cartofii în formă de bețișoare lungi și subțiri. Apoi, bucățile se adaugă în friteuză și deasupra se stropesc cu o lingură de ulei și se amestecă foarte bine. Se setează friteuza la 18 minute și la 200 de grade. După ce a expirat acest timp, totul este gata! Poftă bună!