Rețetă tort Kremlin. Ingredientul secret care îi dă savoare

Badea Violeta 15.02.2022, 16:20
Rețetă tort Kremlin. Ingredientul secret care îi dă savoare

Tortul Kremlin reprezintă un adevărat simbol al cofetăriei rusești, un desert deosebit de gustos, savuros și rafinat. Noi îți prezentăm toate secretele acestei rețete de tort delicios. Modul de preparare este foarte simplu, așa că nu ezita să le faci o surpriză persoanelor dragi. Iată ingredientul care îi dă savoare acestui desert minunat!

Cum prepari tortul Kremlin

Având un gust delicios, cu arome de fructe, tortul Kremlin este ușor de făcut dacă respectăm câțiva pași simpli și specifici.

Fiind foarte popular în Rusia, acest desert minunat are o textură moale datorită jeleurilor obținute din fructe. Așadar haideți să vedem care sunt ingredientele de care vom avea nevoie pentru preparare și ce pași trebuie să urmăm ca să iasă perfect.

Reteta tort Kremlin
Reteta tort Kremlin

Ingrediente

Pentru foi:

  • 10 ouă
  • un praf de sare
  • 300 de g de zahăr tos
  • un plic de zahăr vanilat
  • 330 de g de făină albă

Pentru cremă:

  • 750 de g de mascarpone
  • 500 de g de smântână pentru frișcă din lapte
  • 150 de g de zahăr pudră

Pentru jeleul de fructe:

  • 500 de g de pulpă de mango
  • 700 de g de căpșuni proaspete
  • o lămâie
  • 300 de g de zahăr tos
  • două linguri cu vârf de amidon
  • 100 de ml de apă

Mod de preparare

Foi: Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius, apoi se cerne făina într-un bol și se separă ouăle.

Se bat foarte bine albușurile împreună cu un praf de sare până se obține o spumă albă. Se adaugă treptat zahărul în timp ce se amestecă încontinuu până se topește.

Se încorporează gălbenușurile și se amestecă ușor până se omogenizează. Apoi, făina se încorporează în trei tranșe amestecând ușor cu ajutorul unei spatule de silicon. Se ia o hârtie de copt și se toarnă circa 130 de grame de compoziție, apoi se întinde sub forma unui cerc.

Se introduce la cuptor pentru aproximativ trei minute, după care cu ajutorul unui cerc de 23 cm se decupează blatul, astfel încât toate foile să fie perfect egale. Apoi se lasă să se răcească. La fel se procedează și cu celelalte foi.

Jeleuri: Se dizolvă amidonul în apă, apoi se adaugă căpșunile cu zahărul și jumătate din zeama de lămâie. Se pune la foc mic și se lasă pe aragaz până scade aproape la jumătate. La final, compoziția trebuie să arate ca o dulceață.

Se mixează până se obține un piure și se pune din nou la foc. Se adaugă circa patru linguri de amidon dizolvat și se amestecă  până se îngroașă și se obține o consistență asemănătoare unei smântâni. Se dă la rece și se amestecă din când în când.

Apoi se adaugă pulpa de mango cu zahărul și jumătate din zeama de lămâie, se pune la foc și se lasă până se formează o dulceață consistentă.

Ulterior, compoziția se mixează până se obine un piure. Se adaugă circa două linguri de amidon dizolvat și se amestecă  continuu până se îngroașă. Se dă la rece, timp în care se mai amestecă din când în când.

Asamblare: Pentru asamblare vom avea nevoie de un robot de bucătorie. În recipientul acestuia se adaugă mascarponele, frișca, zaharul pudră și se amestecă circa două minute, apoi se ia o foaie pe care se întinde puțină crema și se toarnă puțin jeleu de cășuni.

Deasupra se așează altă foaie pe care se întinde, de asemenea, puțină cremă și jeleu de mango. Se continuă așa până la ultima foaie.

Peste ultima foaie se așează un tocător și se presează. Apoi se unge atât suprafața,cât și marginile cu crema rămasă și se decorează, în funcție de preferințe. Se lasă la rece minum șase ore. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...