Rețetă sirop de măceșe. Băutura delicioasă care face minuni

Redacția IMPACT 12.08.2020, 13:48
Rețetă sirop de măceșe. Băutura delicioasă care face minuni

Siropul de măceșe este o adevărată minunăție în gospodărie și asta pentru că beneficiile pe care ți le va aduce vor fi într-adevăr vizibile. Dacă îți vei întreba părinții sau bunicii, ei vor ști cu siguranță care sunt proprietățile nutritive ale măceșului.

Ce beneficii garantate îți aduce consumul siropului de măceșe

Măceșul este o plantă nutritivă, extrem de apreciată în medicina naturistă, pentru complexul de vitamine pe care îl conține și anume vitamina A, B1, C, K, P, E. Se spune că măceșele conțin de două ori mai multă vitamina C decât portocalele. Mai mult, măceșele sunt un puternic anti-oxidant care facilitează absorbția fierului și a calciului în organism, combate bolile de tip infecțios. Mai mult, dacă te confruți cu sângerări gingivale și scuipi sânge atunci când te speli pe dinți, e bine să ai în vedere faptul siropul de măceșe ajută la prevenția acestui lucru.

Pe lângă sursele bogate de vitamine pe care le conține, siropul de măceșe controbuie la întârirea sistemului imunitar și ajută la recuperarea rănilor.

Rețetă de sirop de măceșe. Nu ai idee cât de simplu se face

Măceșele sunt adevărat miracol al naturii. Siropul care reieșe din aceste fructe îți vor da un tonus extraordinar. Iată ce trebuie să faci pentru a prepara acest sirop minune pentru organismul tău:

  • Ai nevoie de 1 kg de măceșe, de pe care vei îndepărta codițele
  • Măceșle vor fi spălate cu grijă, pentru a nu se lovi
  • Toacă apoi mărunt măceșele sau, dacă ai un blender, îl poți folosi.
  • După ce le-ați mărunțit, turnați-le imediat într-o oală cu apă fierbinte. Apa va trebui să acopere toate măceșele pentru ca siropul să nu își piardă consistența.
  • După ce măceșele au dat în clocot, puteți opri focul și lăsa la răcit timp de 15 minute.
  • Strecurați apoi fiertura și puneți resturile ramase în strecurătoare înapoi în oala, dând din nou în clocot pentru a extrage țoată consistența fructelor.
  • Strecurați din nou siropul rezultat care începe să aibă consistența unui suc de roșii
Urmăriți Impact.ro și pe