Siropul de măceșe este o adevărată minunăție în gospodărie și asta pentru că beneficiile pe care ți le va aduce vor fi într-adevăr vizibile. Dacă îți vei întreba părinții sau bunicii, ei vor ști cu siguranță care sunt proprietățile nutritive ale măceșului.
Măceșul este o plantă nutritivă, extrem de apreciată în medicina naturistă, pentru complexul de vitamine pe care îl conține și anume vitamina A, B1, C, K, P, E. Se spune că măceșele conțin de două ori mai multă vitamina C decât portocalele. Mai mult, măceșele sunt un puternic anti-oxidant care facilitează absorbția fierului și a calciului în organism, combate bolile de tip infecțios. Mai mult, dacă te confruți cu sângerări gingivale și scuipi sânge atunci când te speli pe dinți, e bine să ai în vedere faptul siropul de măceșe ajută la prevenția acestui lucru.
Pe lângă sursele bogate de vitamine pe care le conține, siropul de măceșe controbuie la întârirea sistemului imunitar și ajută la recuperarea rănilor.
Măceșele sunt adevărat miracol al naturii. Siropul care reieșe din aceste fructe îți vor da un tonus extraordinar. Iată ce trebuie să faci pentru a prepara acest sirop minune pentru organismul tău: