Reţetă simplă şi ieftină de paste. Mai uşor de atât nu poate fi

Andra Daoud 29.06.2022, 12:50
Reţetă simplă şi ieftină de paste. Mai uşor de atât nu poate fi

Pastele reprezintă o alegere perfectă pentru o masă hrănitoare și sățioasă, pe gustul întregii familii. Există o mulțime de rețete de paste, care sunt atât pe placul celor mari, cât și al celor mici și este imposibil să nu găsiți o rețetă care să îi cucerească pe toți, de la mic la mare. Rețeta de paste pe care v-o propunem astăzi este foarte ieftină și se prepară în doar câteva minute. Aveți nevoie de puține ingrediente, însă rezultatul este delicios.

Rețetă simplă și ieftină de paste cu smântână și usturoi

Există o mulțime de rețete de paste care se prepară rapid și cu ingrediente pe care orice gospodină le are la îndemână, iar aceasta este una dintre ele. Puteți folosi orice fel de paste vă plac, de la spaghete până la penne, spirale, farfalle sau orice sortiment aveți la îndemână în momentul respectiv, rezultatul va fi la fel de delicios.

Ingrediente:

  • 200 g paste
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de smântână
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • 1 lingură de apă
  • un praf de sare
  • verdeață (opțional)
Reteta simpla si ieftina de paste. Mai usor de atat nu poate fi
Sosul de smantana si usturoi se va adauga peste paste

Mod de preparare:

Puneți la fiert un litru de apă cu puțină sare. Atunci când apa fierbe, adăugați pastele, pe care le veți fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă vă plac pastele al dente, respectați timpul de fierbere indicat pe ambalaj, dacă vreți ca pastele să fie mai moi, fierbeți-le cu două minute în plus.

În timp ce pastele fierb, preparați sosul pe care îl veți adăuga peste ele. Zdrobiți usturoiul, adăugați peste el un praf de sare și o linguriță de ulei de măsline și amestecați. Apoi, puneți smântâna și o lingură de apă și omogenizați foarte bine totul. Puteți folosi orice fel de smântână, nu contează procentul de grăsime, însă smântâna mai grasă este mai cremoasă.

Când pastele au fiert, scurgeți apa și adăugați peste ele sosul de usturoi cu smântână. Amestecați bine și serviți! Puteți adăuga verdeață proaspăt tocată, busuioc sau pătrunjel, pentru un plus de aromă și de culoare.

Pe lângă faptul că este un preparat delicios și ușor de făcut, aceste paste conțin usturoi, ale cărui beneficii în alimentație sunt recunoscute.

Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a precizat medicul nutriționist Anca Hâncu, la Neatza cu Răzvan și Dani, în urmă cu ceva timp.

 

Urmăriți Impact.ro și pe