Rețetă simplă de pui shanghai. Ce este bine să adaugi peste fâșiile de pui, înainte de a le pune la prăjit

Iancu Andreea, Ozana Mazilu 12.05.2021, 20:46
Rețetă simplă de pui shanghai. Ce este bine să adaugi peste fâșiile de pui, înainte de a le pune la prăjit

Viața noastră se desfășoară cu o viteză incredibilă, motiv pentru care nu avem mereu timp pentru gătit. Dacă totuși alegem să o facem, rețetele simple și rapide sunt cele care se bucură de succes. Pentru că există mulți fani ai restaurantelor de tip fast food, unde se prepară celebrele „crispy strips”, putem încerca acasă o variantă sănătoasă, după o rețetă simplă de pui shanghai. Trucul pentru ca bucățelele de carne să fie la fel de savuroase trebuie aplicat înainte de a adăuga fâșiile de pui în tigaie, la prăjit.

Cum prepari o rețetă simplă de pui shanghai

Puiul Shanghai se numără printre preparatele preferate de toată lumea. Bucățelele de carne, tăvălite printr-un amestec pentru pane sau fulgi de porumb sunt apreciate de întreaga familie și în special de cei mici, care le adoră lângă o porție de cartofi prăjiți și sos de ketchup. Rapid și ușor de preparat, alege să urmezi o rețetă de pui shanghai cu care îi vei impresiona cu siguranță pe cei dragi. Celebra Jamila apelează adesea la un truc mai puțin cunoscut pentru a spori savoarea preparatului, pe care ni-l dezvăluie în rețeta sa.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 50 susan
  • linguri amidon
  • 3-4 linguri sos de soia
  • ouă
  • 1 lingură muștar
  • puțină sare
Cum prepari o rețetă simplă de pui shanghai
Ce truc poți folosi pentru ca rețeta de pui shanghai să fie delicioasă

Trucul prin care fâșiile de pui devin mult mai savuroase

Începe prin a felia pieptul de pui în fâșii, pe care le vei așeza ulterior într-un bol. Peste carne vei avea nevoie de 2-3 linguri de sos de soia, un ingredient esențial pentru acea savoare asiatică a preparatului. Fâșiile se amestecă bine, pentru ca sosul de soia să ajungă pe fiecare dintre ele, și se lasă la marinat timp de aproximativ 15-20 de minute. Între timp, pentru prepararea aluatului, se amestecă ouăle cu sosul de soia rămas, adăugând și muștarul, amidonul de porumb și toate ingredientele se amestecă ușor, cu ajutorul unui tel.

Deasupra amestecului obținut se adaugă și susanul. Pentru a prăji puiul shanghai, fiecare fâșie de pui se trece prin amestecul obținut și se așază în tigaie, în uleiul încins. După aproximativ 3-4 minute de prăjit, puiul shanghai este gata și se poate scoate pe un prosop de hârtie, astfel încât să fie absorbit surplusul de ulei. Etapa se repetă până când toate fâșiile de pui sunt pregătite. Alături de puiul shanghai se poate așeza orice fel de garnitură, după gust, însă este extrem de delicios consumat cu un sos de maioneză, puțin picant sau nu, în funcție de preferințe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...