Rețetă simplă de clătite. E varianta clasică, cea mai bună

Iancu Andreea 03.12.2021, 14:24
Rețetă simplă de clătite. E varianta clasică, cea mai bună

Unul dintre cele mai savuroase deserturi și o rețetă destul de ușor și rapid de pregătit este cea de clătite. Aceasta se bucură de mai multe moduri de preparare însă cea mai apreciată este varianta clasică. Câteva ingrediente, o pregătire simplă în tigaie și umplutura de dulceață, gem sau ciocolată reprezintă cheia succesului în privința acestui desert. Poți alege să prepari rețeta de clătite simplă și rapidă urmărind pașii următori.

Cum pregătești o rețetă simplă de clătite, în varianta clasică. Iese extrem de savuroasă

Aluatul pentru clătite este pasul cel mai important și care le pune probleme multor gospodine. Acesta trebuie să aibă în mod normal o textură apropiată unei smântâni lichide, însă de nenumărate ori s-a întâmplat să îl obținem cu greu. Iar asta pentru că există o sumedenie de rețete pentru clătite. Cea mai simplă, rapidă și care îți va reușit cu siguranță este rețeta clasică de clătite. Chiar dacă există multe rețete de clătite, cu unt topit sau cu ulei, doar cu lapte sau cu lapte combinat cu apă minerală, doar din albușuri sau din ouă întregi, varianta clasică este cea mai bună.

Acestea ies pufoase și gustoase și deci le poți umple fără probleme cu legume precum ciuperci sau spanac, chiar și cu brânză sau cașcaval, ori cu fructe și diferite dulcețuri sau unturi. Extrem de versatile, clătitele pot fi servite ca aperitiv sărat sau ca un desert delicios. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți pui la bătaie imaginația când vine vorba despre umplutură și să respecți rețeta clasică ale gospodinelor pricepute. Așadar, pregătește ingredientele și descoperă că prepararea clătitelor fine și subțiri este doar o joacă de copii.

Cum pregătești o rețetă simplă de clătite
Clătitele sunt unul dintre cele mai apreciate deserturi

Rețeta clasică de clătite

Ingrediente

  • 350 făină
  • 3 ouă
  • 50 g unt topit
  • 500 ml lapte rece
  • 250 ml apă minerală
  • un praf de sare
  • opțional: vanilie, coajă de lămâie
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Începe prin a pregăti ingredientele și apoi pornește pregătirea rețetei de clătite. Primul pas este transformarea ouălor într-o spumă cu ajutorul mixerului sau telului. Deasupra se adaugă untul topit și ușor răcit, sarea și jumătate din cantitatea de lapte. Adaugă treptat făina și continuă să amesteci. Diluează compoziția cu restul de lapte și, la final, adaugă apa minerală.

Poți adăuga și vanilie și coajă de lămâie, dacă preferi. Aluatul de clătite trebuie să fie omogen, neted și fără cocoloașe. Dacă se întâmplă să descoperi unele cocoloașe, poți apela la o sită prin care să strecori compoziția pentru clătite. După ce este gata aluatul, las-o să se odihnească timp de 15-20 de minute, de preferat la frigider. În tot acest timp aluatul se va îngroșa puțin.

Apoi, treci la încinsul tigăii, care este indicat să fie antiaderentă. Nu este necesar uleiul în acest caz, însă pentru a evita riscul de lipire de tigaie poți să torni un strop. Toarnă cu un polonic o cantitate din aluat și asigură-te că răsucești tigaia pentru a distribui compoziția. Prăjește clătitele pe o parte și apoi pe cealaltă. La final, umple clătitele cu ce compoziție preferi și bucură-te de un preparat delicios.

Urmăriți Impact.ro și pe