Reţetă de salată de vinete cu smântână. Iese mai bună aşa decât cu maioneză

Ioana Bucur 20.05.2022, 18:27
Reţetă de salată de vinete cu smântână. Iese mai bună aşa decât cu maioneză

Cu o singură schimbare, oricât de mică ar fi, putem transforma complet un preparat clasic de care mulți poate ajung să se plictisească. Un exemplu perfect este rețeta de salată de vinete cu smântână, o variantă de neratat pentru cei care apreciază mâncărurile ușor mai picante și pentru bucătarii, mai mult sau mai puțin experimentați, care își doresc să învețe un nou mod de a pune în valoare unul dintre ingredientele vedetă ale lunilor de vară.

Cum se prepară salata de vinete cu smântână

An de an, în timpul lunilor de vară, tarabele piețelor din toate colțurile țării sunt pline cu vinete, ceea ce înseamnă, pentru gospodine și amatorii de „experimente” în bucătărie, că se dă startul pregătirii clasicului preparat.

Dacă te-ai plictisit de varianta deja cunoscută și îți dorești să încerci ceva nou, dar fără să te abați prea mult de la rețeta veche, trebuie să încerci să prepari salată de vinete cu smântână în loc de maioneză. Rezultatul final sigur nu te va dezamăgi, fiind un pic mai cremoasă și picantă decât ce știai până acum.

Vei avea nevoie doar de mai puțin de jumătate de oră și câteva ingrediente.

Ingrediente:

  • un kilogram de vinete coapte
  • șapte sau opt căței de usturoi
  • 300 mililitri de smântână
  • ulei
  • sare și piper în funcție de preferințe
  • câteva rondele de ardei iute

Reţetă salată de vinete cu smântână. Iese mai bună aşa decât cu maioneză

Mod de preparare:

După ce coacem vinetele, le lăsăm să se răcească și le îndepărtăm coaja, le ținem câteva minute într-o strecurătoare pentru a elimina cât mai mult suc.

Între timp vom prepara crema de smântănă. Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu foarte puțină sare și adăugăm smântăna și două sau trei linguri de ulei.

Începem să tocăm vinetele și le amestecăm cu crema de smântănă. După ce obținem o compoziție omogenă, nu mai trebuie decât să adăugăm rondelele de ardei iute și salata de vinete cu smântănă este gata să fie savurată.

Cum alegem vinetele

Dacă vrei să savurezi salată de vinete fără bătăile de cap ce vin la pachet cu prepararea și pregătirea lor, avem câteva sfaturi utile.

Totul începe din momentul în care suntem la cumpărături. Ai grijă să le alegi pe cele mai mari, cu coaja nepătată, lucioasă și neagră, ele fiind cele mai bune pentru copt. Stai departe de cele care au porțiuni moi.

După ce este trecut „examenul” vizual, se recomandă să le palpăm puțin și să le cumpărăm pe cele care sunt puțin elastice, nu foarte tari, nu prea moi. Află AICI cum se coc vinetele cel mai bine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...