Rețeta preferată a regelui Charles. E o mâncare tradițională din România, e înnebunit după ea

Ana Anitoiu 20.09.2022, 14:22
Rețeta preferată a regelui Charles. E o mâncare tradițională din România, e înnebunit după ea

Rețeta preferată a Regelui Charles al III-lea a fost dezvăluită de cei care l-au găzduit în urmă cu câțiva ani în Transilvania. Noul suveran al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord ar fi înnebunit după o mâncare tradițională din această zonă a României.

Care este rețeta preferată a Regelui Charles al III-lea

De fiecare dată când ajunge în România, Regele Charles al III-lea ar prefera să mănânce produse tradiționale și ar comanda în mod special tocăniță săsească, ce se pregătește foarte ușor, după o rețetă veche.

Această tocăniță săsească preferată de Regele Charles al III-lea poate fi pregătită doar cu legume sau îi poate fi adăugată și carne de iepure, după preferința fiecăruia.

Ingredientele necesare sunt următoarele: 10 cepe; un litru de suc de roșii, un morcov, trei căței de usturoi, o legătură de mărar, o frunză de dafin, o lingură de ulei, o lingură de zahăr și sare, piper, boia dulce și boia iute, după gust. La acestea se adaugă 700 de grame de carne de iepure, opțional.

Reteta preferata a regelui Charles
Tocanita saseasca, mancarea preferata a Regelui Charles

Cum se prepară mâncarea preferată de Regele Charles al III-lea

Această tocăniță se prepară foarte ușor. Mai întâi, se curăță ceapa și se taie în sferturi sau în felii mai groase. Apoi, se pune la călit în ulei, alături de usturoiul pisat, morcovul ras și foaia de dafin. După ce se înmoaie ceapa, se adaugă sucul de roșii sau pasta de roșii, zahărul, boiaua, sarea și piperul, după gust.

Se lasă la foc mic pentru încă 10 sau 15 minute, amestecând din când în când, astfel încât tocănița să nu se prindă de vas. După aceea, imediat înainte de a servi tocănița de legume, se adaugă mărarul tocat mărunt.

Cum se pregătește acest fel de mâncare cu carne

Cei care preferă varianta cu carne de iepure trebuie să înceapă rețeta diferit. Mai exact, în această variantă, se începe prin a încinge uleiul într-o cratiță și a prăji bucățile de carne pe ambele părți, câte două-trei minute pe fiecare parte.

Apoi, se scoate carnea din cratiță și se înlocuiește cu ceapa tocată. Se lasă pe foc până când aceasta se înmoaie puțin. Se adaugă și usturoiul zdrobit, roșiile cu sucul lor, dafinul și se condimentează cu sare, piper și cimbru, după gust.

Se pun bucățile de carne în sosul obținut și se toarnă aproximativ 100 de mililitri de apă. Se lasă totul la fiert la foc mediu, cu capac, pentru 40 minute. Pentru ca tocănița să aibă un gust și mai bogat, se pot adăuga și măsline, eventual fără sâmburi. Se mai lasă la fiert cinci minute fără capac.

În afară de această tocăniță săsească, Regele Charles al III-lea, care are și câteva proprietăți în România, obișnuiește să mănânce în țară ciorbe tradiționale, precum și deserturi făcute în casă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...