Deși nu te-ai aștepta în mod normal să folosești bulion atunci când prepari o prăjitură, acest desert este mult mai delicios decât ți-ai putea închipui. Datorită acestui ingredient pe care, de regulă, îl folosești la prepararea diferitelor mâncăruri, aluatul va ieși mult mai fraged și va căpăta un aspect mai plăcut. Iată secretul desertului de post din copilărie!
Acesta este un desert tradițional românesc vechi de zeci de ani. Aluatul conține un ingredient special: bulionul. Da, ai auzit bine! Între straturi se află, de asemenea, o cremă bogată de nucă de cocos și lămâie și gem de prune.
Pe lângă gustul incredibil, acest desert minunat este răcoritor și foarte ușor de preparat. Trebuie doar să urmezi cu atenție pașii de mai jos, iar rezultatul va fi unul pe măsură!
Pentru foi:
Pentru cremă:
Pentru început, se amestecă uleiul, bulionul, bicarbonatul de sodiu stins cu o linguriță de oțet, romul și zahărul, apoi în același bol se adaugă făina și se frământă până când se obține un aluat omogen.
Ulterior, acesta se împarte în patru bucăți egale. Pe planul de lucru presărat cu făină, se întinde aluatul foarte bine până se obține o foaie dreptunghiulară. Odată întins, acest aluat se rulează pe sucitor, se deplasează cu ajutorul acestuia deasupra tăvii în care se așează.
Acum se coace foaia în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius pentru 10 minute. La fel se procedează și cu celelalte trei bucăți de aluat. Foile obținute se lasă să se răcească.
Mai departe se pregăteşte crema. Într-un vas se pune la foc mic, apa, zahărul și grișul. Se amestecă ușor până când se umflă grișul, se dă deoparte vasul și se adaugă margarina, nuca de cocos, zeama de lămâie și se lasă pe foc până se omogenizează.
Se pune jumătate din cremă peste prima foaie, apoi se așează a doua foaie. Deasupra se pune, din nou, cremă și foaie. Peste prăjitură se așează o greutate și se dă la rece până a doua zi. Acum nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să tăiem și să servim această minunăție cu bulion. Spor la treabă și poftă bună!